Πότε θα ξεσπάσει τελικά κακοκαιρία στην Αττική – Η τελική πρόγνωση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και την Αττική θα χτυπήσει η κακοκαιρία, αλλά οι μετεωρολόγοι δίνουν διαφορετική εικόνα για το πότε και πόσο.

Για ένα 24ωρο θα «χτυπήσει» την Ελλάδα το νέο κύμα κακοκαιρίας και συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή.

«Γρίφος» είναι ακόμα ωστόσο, με τι ένταση θα «χτυπήσει» την Αττική με βροχές και καταιγίδες, καθώς οι μετεωρολόγοι έχουν δημοσιεύσει μια σειρά από χάρτες, που μάλλον δείχνουν ότι δεν είναι έντονα τα φαινόμενα στο λεκανοπέδιο.

Οι βροχές θα είναι περισσότερες και πιο έντονες το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο. Αν και δεν αναμένεται κάτι ακραίο, ωστόσο, δεν αποκλείεται να προκληθούν προβλήματα τοπικά, πιθανώς και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Όπως φαίνεται και παρακάτω, στην Αττική θα σημειωθούν ενδεχομένως βροχές, αλλά δεν αναμένεται να είναι έντονες σύμφωνα με τα μέχρι τώραπρογνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά, τι έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι για τον καιρό τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα για την Αττική:

Τι λέει η ΕΜΥ για την κακοκαιρία και την Αττική

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού χωρίς να υπογραμμίζει την Αττική, προειδοποίησε όμως για ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και μποφόρ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή

Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).
Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.
Το Σάββατο

Μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Από νωρίς το πρωί και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο χάρτης των βροχοπτώσεων – Εκτός η Αττική

Ο μετεωρολόγος του OPEN δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο με την πορεία της κακοκαιρίας πάνω στον χάρτη της Ελλάδας, και σε αυτόν φαίνεται το φαινόμενο να μην «αγγίζει» παρά μόνο «ξυστά» την Αττική.