Γιάννης Φλωρινιώτης: «Είπαν στην κόρη μου ότι είναι καλύτερο να με πάρουν από το νοσοκομείο να πεθάνω στο σπίτι»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η τελευταία του συνέντευξη 10 μέρες πριν τον θάνατό του – «Κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα»

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών, μετά από νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο θάνατος του τραγουδιστή σκόρπισε θλίψη στο κοντινό του περιβάλλον, αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο που έχασε ένα από τα διασημότερα ονόματα της μουσικής σκηνής.

Δέκα μέρες πριν φύγει από τη ζωή, ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», στην οποία είχε αναφερθεί στην επιβαρυμένη του υγεία.

«Αυτή την εποχή, έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου. Εκεί που ήμουν μια χαρά, εκεί που τα έδινα όλα, κάθε μέρα γίνομαι και χειρότερα. Προσπαθώ τώρα με βότανα, βιταμίνες, από μόνος μου, να κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι ο Γιάννης που ήμουν παλιά», είπε χαρακτηριστικά.

«Πέρυσι ήταν να πάμε στην Κύπρο για μια παράσταση, πήγαμε, κάναμε 2-3 πρόβες, πήγα στο ξενοδοχείο, με έπιασε ένας πόνος στην πλάτη, αλλά θεώρησα ότι ήταν ψύξη. Πήρα στη ρεσεψιόν να πάρουν το ΕΚΑΒ, με πήγαν στο νοσοκομείο κι εκεί μου είπαν ότι δεν είναι ψύξη. Μου είπαν ότι είμαι σε πολύ κακή κατάσταση, τους ζήτησα να πηγαίνω στη δουλειά μου και να πάω στο νοσοκομείο για τη θεραπεία, αλλά μου είπαν ότι δεν γίνεται», είχε προσθέσει για την υγεία του.

Όπως ανέφερε αργότερα, δεν φοβόταν τον θάνατο, ενώ τόνισε πως θα ήθελε να αφήσει την τελευταία του πνοή πάνω στην πίστα.

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα ή στην αυλαία, παρά εδώ μέσα. Η αλήθεια είναι ότι τις δύο μέρες που δουλέψαμε τα Χριστούγεννα, έκανα μεν το πρόγραμμά μου, ένα πρόγραμμα φανταστικό, αλλά άρχισα να λαχανιάζω. Δεν προλάβαινα να πάρω ανάσα. Δεν μπορούσα να τραγουδήσω σωστά και ζήτησα να σταματήσω», εξήγησε.

«Από 14 χρονών τραγουδάω, έχω συνηθίσει με κόσμο, δεν μπορώ να είμαι μόνος μου. Τραγουδάω 62 χρόνια, είμαι 76 χρονών. Όταν γύρισα από την Κύπρο, η κόρη μου ρώτησε έναν γιατρό τι έχω, αν είναι σοβαρό και της είπε ότι είναι πολύ σοβαρό και είναι καλύτερο να με πάρουν να πεθάνω στο σπίτι. Δεν έχω παράπονο ούτε από την καριέρα, ούτε από την προσωπική μου ζωή. Ό,τι φαντάστηκα, ό,τι θέλω να κάνω, μου δόθηκε απλόχερα και πιο πολύ η αγάπη του κόσμου», είχε δηλώσει κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης: