Πάσχα: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται στο τραπέζι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΟι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων εισηγούνται μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, για το πασχαλινό τραπέζι, όταν γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ειδικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00πμ, αποφασίστηκε, η εστίαση να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω.

Σε ό,τι αφορά στο πασχαλινό τραπέζι ο σχεδιασμός προβλέπει να ακολουθηθεί το μοντέλο των Χριστουγέννων.

Η μετακίνηση, δηλαδή, να γίνεται με αποστολή sms με κωδικό 6 στο 13033 και στα τραπέζια σε σπίτια να βρίσκονται έως δύο οικογένειες που ίσως να προταθεί να έχουν κάνει self test.

Ειδικότερα, θα επιτραπούν 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Σημειώνεται πως το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ επεσήμανε πως παρόμοια είναι και η θέση της κυβέρνησης.

«Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα δεν αποκλείεται να γίνουν και εντός της ημέρας αν ολοκληρωθεί εγκαίρως η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newsbomb.gr οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μετακίνηση από των πολιτών από τις πόλεις στην επαρχία είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος για μεταφορά ιικού φορτίου από περιοχές σε βαθύ κόκκινο, σε άλλες με μικρό αριθμό κρουσμάτων.