ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεκάθαρη θέση της Λινού – «Διπλή μάσκα και σε χώρους δουλειάς»


Η κυρία Λινού τόνισε πως τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό όπως και οι ενήλικες.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο αντιπρύτανης ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης και η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού για την πορεία της πανδημίας.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Λινού τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις στα σχολεία, και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις καθηγητών για να λειτουργούν τμήματα και το απόγευμα.

«Καταλήγουμε στην καραντίνα αλλά πριν από αυτό θα έπρεπε να είχαμε πάρει όλα τα άλλα μέτρα που δεν παίρνουμε» σχολίασε η καθηγήτρια και εξήγησε πως στα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είναι η αποστασιοποίηση των παιδιών στα σχολεία, καθώς σύμφωνα με νέες μελέτες τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όσο και οι ενήλικες.

Σύμφωνα με την κυρία Λινού, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι συνάρτηση του αριθμού των τεστ. Αυτό που μετράει είναι ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος είναι σταθερά υψηλός και αυτό είναι ανησυχητικό.

Σημείωσε επίσης πως όποιος μπαίνει στα ΜΜΜ ή βρίσκεται σε χώρο δουλειάς με αρκετό κόσμο, θα πρέπει ή να φορά διπλή μάσκα ή να φορά τη μάσκα ΚΝ95 που εφαρμόζει καλύτερα.

Πρότεινε επίσης να ανοίγουν από τις 6 τα σουπερ μάρκετ και να πηγαίνουν οι πολίτες να ψωνίζουν με «βάρδιες» με βάση την ηλικία τους.

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε ότι με βάση τα λύματα υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Για τη βδομάδα που διανύουμε, τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα το βράδυ.

Η προσπάθεια που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε, είναι να υπάρχουν δείγματα από περισσότερα σημεία της πόλης. «Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και σε αυτήν πρέπει να επενδύσει η ελληνική κοινωνία», κατέληξε.

Πηγή