Εμπλοκή γονέων στην εκπαίδευση: Ένα χρήσιμο βοήθημα για την επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Σπύρος Καραβίας και Φώτης Μυλωνάς με μεγάλη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση μας παρουσιάζουν το βιβλίο τους, το οποίο ετοίμαζαν με μεγάλο κόπο αλλά και ενθουσιασμό εδώ και αρκετό καιρό.

Το βιβλίο «Εμπλοκή γονέων στην εκπαίδευση – Εποικοδομητική συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς» είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να κάνουν τη μεταξύ τους συνεργασία περισσότερο εποικοδομητική.

Ενσωματώνοντας στοιχεία από την πρόσφατη εμπειρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω του COVID-19 και χρησιμοποιώντας τη θεωρία των διαπραγματευτικών τεχνικών και τακτικών, όπως αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην εκπαιδευτική πρακτική, δείχνει τον δρόμο επίλυσης πιθανών προβλημάτων στη σχολική καθημερινότητα.

Είναι μία πρόταση που απεικονίζει τη λογική από την οποία θα έπρεπε να διέπεται η κοινή εργασία εκπαιδευτικών και γονιών με στόχο πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές των ελληνικών σχολείων. Χρησιμοποιεί επιστημονικά δεδομένα από την διεθνή και την ελληνική βιβλιογραφία, καθώς και στοιχεία από δική τους έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών από σχολεία της Νίκαιας του Πειραιά. Δένει μαζί τις θεωρίες της διαπραγμάτευσης και της γονικής εμπλοκής και καταλήγει σε προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της εκπαίδευσης.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Verde Publications, τόσο σε φυσική μορφή, όσο και ως e-book και μπορείτε να το βρείτε πατώντας ΕΔΩ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ: