Κατασκοπεία στη Ρόδο: Βρήκαν φωτογραφίες που αντάλλαξαν ο γραμματέας και ο μάγειρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στοιχεία από τις επικοινωνίες του γραμματέα του τουρκικού προξενείου και του μάγειρα-πράκτορα που κατηγορούνται για κατασκοπεία στη Ρόδο αξιολογούν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dimokratiki.gr έχουν προκύψει στοιχεία από τον έλεγχο επικοινωνιών των δύο κατηγορουμένων μέσω της εφαρμογής WhatsApp τα οποία στην φάση αυτή ταξινομούνται ως προς την σπουδαιότητα τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανακτηθεί φωτογραφίες που αξιολογούνται ως προς την σπουδαιότητα τους με ορισμένες εξ αυτών να εντοπίζονται σβησμένες σε cloud.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα usb, μια φωτογραφική μηχανή και 4 laptop ενώ από τον 52χρονο μάγειρα έχουν κατασχεθεί δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο 35χρονος γραμματέας, εντωμεταξύ, υπέβαλε αίτημα ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου να του χορηγηθούν ό,τι στοιχεία έχουν προκύψει από τον έλεγχο των κατασχεθέντων ηλεκτρονικών συσκευών που ελέγχθηκαν μέχρι τώρα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από τις 21 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και σήμερα.

Ενημέρωση ζήτησε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου μάγειρα, Στέλιος Αλεξανδρής.

Ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο μάγειρας κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Πηγή