ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν – Διασπορά στους κλειστούς χώρους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός: Η κ. Λινού σημείωσε ότι τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά καθώς υπάρχει πλέον διασπορά του ιού μέσα στους κλειστούς χώρους

Μακριά βρίσκεται το ενδεχόμενο η κανονικότητα να επανέλθει τον Δεκέμβριο, με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού να χαρακτηρίζει τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους φίλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

Αναφορικά για τα ισχύοντα μέτρα η ίδια τόνισε πως αυτά «επαρκούν αλλά η νόσος είχε διασπαρθεί σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις οικογενειές μας. Και στους χώρους εργασίας δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία επαρκώς. Καλούν τον κόσμο στα γραφεία στις δημόσιες υπηρεσίες».

Η ίδια, έκρουσε στη συνέχεια, τον κώδωνα του κινδύνου για τα σούπερ μάρκετ αναφέροντας πως, σύμφωνα με νέες μελέτες στην Αγγλία αυξάνονται τα κρούσματα σε αυτά, «οι εργαζόμενοι σε αυτά κινδυνεύουν», ανέφερε. Η κ. Λινού σημείωσε ότι τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά καθώς υπάρχει πλέον διασπορά του ιού μέσα στους κλειστούς χώρους.

«Κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μελέτες για να ξέρουμε που πρέπει να παρέμβουμε. Υπάρχει πρόβλημα. Ανησυχώ για το ηθικό των λειτουργών υγείας, μην μπούμε σε κατάσταση burn out».

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνονται δωρεάν τα τεστ και τα ψώνια να τα κάνουμε με διανομείς, ενώ όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι «ίσως να ανοίξουμε τα δημοτικά, όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια».