ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκαναν μάθημα με κουβέρτες και ανοιχτά παράθυρα !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολλά σχολεία στην Ελβετία αναγκάζονται να ανοίγουν τα παράθυρα κάθε 15 λεπτά και οι μαθητές αντιμετωπίζουν το κρύο με κουβέρτες

Τα βήματα της Γερμανίας φαίνεται να ακολουθεί η Ελβετία, καθώς μαθητές αντιμετωπίζουν το κρύο με κουβέρτες στα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με ελβετικά μέσα, πολλά σχολεία αναγκάζονται να ανοίγουν τα παράθυρα κάθε 15 λεπτά προκειμένου ο χώρος να εξαερίζεται καλά για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας μοίρασε 600 δωρεάν στρατιωτικές κουβέρτες στα παιδιά, προκειμένου να μην κρυώνουν.

Σε κάθε διάλειμμα, όλα τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά, σύμφωνα με εισηγήσεις Ελβετών ειδικών.

Ελβετοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι η ανανέωση του αέρα όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό, αλλά και βελτιστοποιεί την ποιότητα του οξυγόνου.

Όπως αναφέρουν επιστήμονες, το άνοιγμα των παραθύρων σε ένα σχολείο είναι αρκετό για να μειώσει κατά σχεδόν 40%, σε σχέση με τα κλειστά παράθυρα, τα σωματίδια του κορωνοϊού που μπορεί να κυκλοφορούν στον αέρα μέσα στις τάξεις.

Σημειώνεται ότι η Ελβετία κατέγραψε 4.946 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, 252 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και 111 νέους θανάτους, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου στην Ελβετία και το γειτονικό Λιχτενστάιν ανέρχεται σε 290.601 και ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε 3.575.