Νέα ανησυχητική έρευνα για τον Κορονοϊό: Μετάδοση από τα παιδιά ακόμη και χωρίς συμπτώματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός: Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πόσο μεταδοτικά ενδέχεται να είναι τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από covid-19, ακόμη και αυτά που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Οι Αμερικανοί μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία τους εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και ο φόβος για τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους αυξάνει καθώς δημοσιεύονται νέες έρευνες που δείχνουν ότι τα παιδιά ίσως να διασπείρουν την covid-19.

Αρκετές μεγάλες έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών που μολύνονται από τον κορονοϊό εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικες, ενώ οι πρώτες έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί δεν είχαν εντοπίσει ισχυρά στοιχεία ότι τα παιδιά συμβάλλουν πολύ στην εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Όμως πιο πρόσφατες έρευνες αρχίζουν να δείχνουν πόσο μεταδοτικά ενδέχεται να είναι τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από covid-19, ακόμη και αυτά που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

«Αντίθετα με όσα πιστεύαμε βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, τα παιδιά δεν γλιτώνουν από την πανδημία αυτή», δήλωσε ο δρ. Αλέσιο Φασάνο διευθυντής του Κέντρου Ανοσολογίας και Βιολογικών Ερευνών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και συντάκτης της έρευνας.

Ο Φασάνο και συνάδελφοί του στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Μασαχουσέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό έχουν σημαντικά μεγαλύτερο ιικό φορτίο στους αεραγωγούς τους από τους ενήλικες που νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας λόγω covid-19. Το υψηλό ιικό φορτίο εντοπίστηκε σε όλες τις ηλικίες, από νήπια ως εφήβους, αν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ηλικίας 11 με 17 ετών.

Πηγή