Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Σκρουμπής νέος Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με απόφαση της η Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 14/8/2020, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Καθ. κ. Διονύση Μαντζαβίνου λόγω της εκλογής του ως Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και διόρισε στη θέση του Αντιπροέδρου τον Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργο Σκρουμπή.

Ο Γιώργος Σκρουμπής πήρε το πτυχίο Ιατρικής το 1993 και το διδακτορικό του το 2002 από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 1999 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Χειρουργικής ενώ στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Εντατική Θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στην προχωρημένη λαπαροσκοπική χειρουργική στο Danderyds Hospital - Karolinska Institutet, Stockholm, στη Σουηδία.

Έχει σημαντικό εκπαιδευτικό, κλινικό, ερευνητικό, αλλά και διοικητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και μέλος σε πολλές άλλες Ελληνικές και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες.

Από το 2014 είναι Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, ενώ έχει διατελέσει Γραμματέας και Ταμίας στο παρελθόν. Εκλέγεται συνεχώς από το 2008 εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ καλωσορίζουν και εύχονται καλή επιτυχία στον νέο Αντιπρόεδρο.