ΣΠΕΤΣΕΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Άψογα αντανακλαστικά από τον Δήμαρχο Λυράκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης «το πήρε πάνω του» 

- Άμεση λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού και ακύρωση μαζικών εκδηλώσεων

Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης συντασσόμενος απόλυτα από την πρώτη στιγμή με τις εισηγήσεις των ειδικών, έλαβε άμεσα μέτρα προκειμένου να ελεγχθεί ταχύτατα η κατάσταση στο νησί.

Μάλιστα χωρίς να υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος και βάζοντας πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή, δε δίστασε να ματαιώσει σημαντικές εκδηλώσεις για το νησί όπως το Spetses Mini Marathon.

Και μπορεί να ασκήθηκε σκληρή κριτική τόσο στις Σπέτσες όσο και στην Ύδρα για το γεγονός ότι πιθανότατα η κατάσταση να ξέφυγε, εντούτοις παρατηρούμε μεγάλη διαφορά μεταξύ των πολιτικών αναμετρημάτων των δυο Δημάρχων.

Από τη μια ο Δήμαρχος Ύδρας λαϊκίζει χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, κυνηγώντας φαντάσματα και μηνύοντας ΜΜΕ και από την άλλη ο Δήμαρχος Σπετσών που σηκώνει στις πλάτες του το βάρος της επαναφοράς στην κανονικότητα, όπως κάνουν οι πραγματικοί ηγέτες.

Πέραν από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Λυράκης από τις 14 Αυγούστου κιόλας, προχώρησε και σε επιπλέον μέτρα όπως η απόσυρση για φέτος της χορηγίας του Σπέτσες Μίνι Μάραθον (δε θα πραγματοποιηθεί) αλλά και τη ματαίωση της Αρμάτας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Λυράκη για το πολιτικό σθένος και την αποφασιστικότητα που επέδειξε, ενώ οι φίλοι Σπετσιώτες παρά την οποία δικαιολογημένη πικρία τους για τις ενδεχόμενες οικονομικές ζημίες θα υποστούν, θα πρέπει πρωτίστως να αναλογιστούν ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν και εφαρμόστηκαν χωρίς χάσιμο χρόνου από τον Δήμαρχο Σπετσών, το νησί θα επιστρέψει πολύ νωρίτερα στους φυσιολογικούς του ρυθμούς.