Ο χάρτης του κορονοϊού στην Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν συνολικά 26 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Aπό τα 26 τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4135, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

1155 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2086 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αναλυτικότερα:

– έξι (6) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

Δεν δηλώθηκε κανένας θάνατος.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από το σύνολο των 4110 κρουσμάτων, 1144 (27.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2072 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Πηγή