Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες: Σπουδές από το χώρο σου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) οι σπουδές εξ αποστάσεως είναι ένα δημιουργικό ταξίδι στη γνώση, μια μοναδική εμπειρία ζωής, που μπορεί να σου προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στην πορεία έως την απόκτηση του τίτλου από το πρόγραμμα σπουδών που θα επιλέξεις. Σε συναρπάζει ο ελληνικός πολιτισμός και η ιστορική του διαδρομή, οι μεταμορφώσεις και οι μεταπτώσεις του; Ενδιαφέρεσαι για το πώς τα εργαλεία της σύγχρονης γλωσσολογίας και της θεωρίας της λογοτεχνίας εφαρμόζονται στη μελέτη της ελληνικής λογοτεχνίας; Σε ενδιαφέρει η τέχνη και τεχνική της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας και η εξοικείωσή σου με τα Νέα Μέσα στον σύγχρονο, ανοικτό υπερ-επικοινωνιακό κόσμο; Αναζητάς ένα ταξίδι γνώσης στην ιστορία και θεωρία του θεάτρου, στην επιβίωση του αρχαίου δράματος, στην υποκριτική, τη σκηνοθεσία και τη θεατρική αγωγή; Ονειρεύεσαι μια καριέρα στην πολιτισμική οργάνωση και διαχείριση στον χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού και των δημιουργικών βιομηχανιών; Επιδιώκεις την επιστημονική εξειδίκευσή σου στα πεδία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης, της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων; Ανήκει στη σφαίρα των ενδιαφερόντων σου το πολιτικό γίγνεσθαι, ώστε  μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση να αναπτύξεις τη συνθετική σκέψη, τη ρητορική και την πολυεπίπεδη κριτική ικανότητα που απαιτεί ο δημόσιος βίος; Σε ελκύει η συστηματική  διερεύνηση όψεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών και μέσα από μορφές του ψηφιακού δράματος και θεάτρου;

Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορείς να ικανοποιήσεις τις παραπάνω αναζητήσεις σου επιλέγοντας από τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών τα παρακάτω προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου:

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο και το μοναδικό στην Κύπρο με εξειδίκευση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με πολυετή εμπειρία, καινοτόμες τεχνολογίες τηλεκπαίδευσης και ευέλικτη εκπαιδευτική μεθοδολογία, προσφέρει σε κάθε μία και κάθε έναν από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον δικό του χώρο και στον δικό του χρόνο, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης, και να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο, χρήσιμο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών, πολύτιμο εφόδιο για τη ζωή και για την προσωπική και επαγγελματική του εξέλιξη. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της εποχής, το ΑΠΚΥ έχει προσιτά δίδακτρα με διευκολύνσεις στην καταβολή τους, χορηγεί υποτροφίες, αλλά και διασφαλίζει μειώσεις διδάκτρων στη βάση κοινωνικών και άλλων κριτηρίων (π.χ. πολύτεκνοι, απόφοιτοι του ΑΠΚΥ που συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο, μέλη οικογενειών). Το ΑΠΚΥ είναι ισότιμο και ομοταγές ως προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι τίτλοι σπουδών που απονέμει αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του.

Η φοίτηση στο ΑΠΚΥ στηρίζεται:

  • στην υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass,
  • σε πολυμορφικό εκπαιδευτικό υλικό,
  • στην άμεση και συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη των φοιτητών από το έγκριτο ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Οι σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν απαιτούν τη φυσική παρουσία των φοιτητών με εξαίρεση στις τελικές εξετάσεις των Θεματικών Ενοτήτων/μαθημάτων. Εξεταστικά κέντρα οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο στην Κύπρο και στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη) και, υπό προϋποθέσεις, σε τρίτες χώρες.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προσφερόμενα προγράμματα και την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική μεθοδολογία του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι διαθέσιμες στο www.ouc.ac.cy. Η υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστημίου ως τις 30 Ιουνίου 2020.

www.ouc.ac.cy |+357 22411600/711 | [email protected]