Α. Σαμαράς: Το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου και η πορεία εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ΥΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, καθώς επίσης ο προϊστάμενος του Γραφείου Ειδικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τη μείωση του κόστους λειτουργίας του. Συζητήθηκε επίσης, η πορεία της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, βάσει της οποίας θα μειωθούν οι υπηρεσιακές μονάδες πάνω από 30%.

Το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικότερο, ανέφερε ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφους στο υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με τη συμμετοχή και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, μπορούμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στις ανάγκες για αναδιοργάνωση του κράτους και εξυπηρέτηση του πολίτη».

Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως δεν έγινε κουβέντα για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση.

Τη σύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης -κάτι που είχε ζητήσει από το προηγούμενο έτος- χαιρέτισε στην τελευταία έκθεσή της η Task Force, χαρακτηρίζοντας «απόφαση σταθμό» την υλοποίησή του.