Συμβουλές προς καπνιστές: Πως να μην καπνίσετε σε μπαρ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είσαι στο μπαρ, έξω έχει κρύο και δεν θέλεις να πηγαίνεις πέρα δώθε κάθε τρεις και λίγο για να κάνεις τσιγάρο. Τι κάνεις;

Πριν εξοπλιστούν όλα τα μαγαζιά με σόμπες εξωτερικού χώρου, οι μανιώδεις καπνιστές δεν έχουν εναλλακτική πλην του να πηγαινοέρχονται μέσα έξω για να επιδοθούν στο θεριακλίκι τους.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορείς να συγκρατήσεις κάπως τον εθισμό σου, οι παρακάτω προτάσεις θα σε βοηθήσουν να περάσεις μια βραδιά στο αγαπημένο σου μπαρ χωρίς μέσα – έξω όλη την ώρα.

Μην γίνεις φέσι

Όσο πιο νηφάλιος είσαι τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να θελήσεις πάση θυσία να πάρεις μια τζούρα στο κρύο. Κράτα την κατανάλωση αλκοόλ σε φυσιολογικά επίπεδα ή (ακόμα καλύτερα) προτίμησε κάτι χωρίς αλκοόλ, αν έχεις συνδυάσει τη γεύση του με εκείνη του τσιγάρου.

Μάσα μια τσίχλα

Με ή χωρίς νικοτίνη, η τσίχλα είναι ο καλύτερός σου φίλος για να κρατήσει απασχολημένο το στόμα σου. Καλύτερα να μασάς λοιπόν, παρά να καπνίζεις.

Φάε καροτάκια και αγγουράκια

Ασφαλής επιλογή για να κρατήσεις απασχολημένα τα χέρια σου, ενώ παράλληλα προσλαμβάνεις απαραίτητες φυτικές ίνες. Εναλλακτικά, τα ξηροκάρπια μπορούν επίσης να κάνουν δουλειά, όμως σε φορτώνουν μπόλικες θερμίδες.

Δοκίμασε μασώμενο καπνό

Δεν απαγορεύεται, σωστά; Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο σέξι, αλλά γιατί όχι; Δεν έχεις να χάσεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

Κράτα ένα καλαμάκι

Και προσποιήσου ότι είναι τσιγάρο. Ή μια οδοντογλυφίδα, σε περίπτωση που σου κόλλησε κάποιο ξηροκάρπι ή καροτάκι που αναφέραμε στην παραπάνω παράγραφο.

Βάλε στο στόμα σου ένα τσιγάρο

Χωρίς να το ανάψεις, απλά κράτα το εκεί ή στο χέρι σου. Θα φαίνεσαι κάπως περίεργος αλλά δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

Ξεκίνα το πλέξιμο

Μη γελάς. Ή μάλλον γέλα γιατί όντως είναι αστείο, όμως σκέψου το καλύτερα: θα γίνεις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όλοι θα σε ρωτάνε ποια είναι η φάση σου και θα τους λες «προσπαθώ να κόψω το τσιγάρο και φτιάχνω τερλίκια», ενώ θα έχεις μια ωραιότατη αφορμή για κοινωνικοποίηση.