Επαναστατική Αυτοάμυνα: Νέα στοιχεία για τη γιάφκα στην Κυψέλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την Επαναστατική Αυτοάμυνα, μέλη της οποίας συνελήφθησαν το Σάββατο από την Αντιτρομοκρατική.

Όπως αποκαλύπτεται οι αρχές ήταν εδώ και καιρό στα ίχνη των τρομοκρατών και η ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό και κυρίως τα παιδαριώδη λάθη των δραστών απλά άνοιξε το δρόμο των εξελίξεων.

Σύμφωνα με το ΑΝΤ1 στη γιάφκα της Κυψέλης που βρέθηκαν όπλα και υλικό από την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, στο κουδούνι υπήρχε το επώνυμο ενός από τους συλληφθέντες.

Click4more:Επαναστατική Αυτοάμυνα: Ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα κατά αστυνομικών ενόψει Πολυτεχνείου

Στο μεταξύ τα ευρήματα που βρέθηκαν στη γιάφκα του Χολαργού και στο διαμέρισμα της Κυψέλης θα κάνει φύλλο και φτερό η αντιτρομοκρατική. Ανάμεσα τους ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στικάκια και κινητά τηλέφωνα. Στο διαμέρισμα της Κυψέλης, η αστυνομία βρήκε επίσης έναν φάρο περιπολικού, πλαστές πινακίδες και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο οπλισμός και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στον Χολαργό ήταν ακόμη πακεταρισμένα καθώς είχαν μεταφερθεί εκεί από την γιάφκα της Κυψέλης, κάτι που οι αστυνομικοί εκτιμούν πως έμειναν πακεταρισμένα επειδή οι τρομοκράτες ήθελαν να τα μεταφέρουν σε κάποιον άλλο χώρο.

Όσον αφορά τα στικάκια οι ειδικοί αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πω;ς μπορεί να κρύβουν πληροφορίες για τις επιθέσεις που ετοίμαζαν οι συλληφθέντες, ενώ με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία αυτές θα γίνονταν βραδινές ώρες και με τη χρήση του καλάζνικοφ με το λέιζερ και τη διόπτρα νυχτός.Κατάλαβε και εξαφανίστηκε

Όσον αφορά στον 46χρονο αντιεξουσιαστή που καταζητείται, φαίνεται πως αντελήφθη εγκαίρως, έπειτα από τα παιδαριώδη λάθη που έκαναν στην ληστεία, πως αργά ή γρήγορα η Αντιτρομοκρατική θα φτάσει στα ίχνη τους, με αποτέλεσμα να φροντίσει ο ίδιος να εξαφανιστεί, πριν πραγματοποιηθεί η επιχείρηση στο διαμέρισμά του στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στον περιφερειακό στο Λόφο του Στρέφη.

Click4more: Επαναστατική Αυτοάμυνα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία στο Χολαργό

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ξεκίνησε από την Παρασκευή (08.11.2019), έγιναν έρευνες σε 13 σπίτια και εκτός από τις τρεις συλλήψεις έγιναν και 15 προσαγωγές, ανάμεσά τους και γυναίκα γιατρός στην οποία φέρεται να απευθύνθηκε ο 46χρονος καταζητούμενος μετά τον τραυματισμό του στη ληστεία στο Χολαργό.

Συνολικά έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:
Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφΈνα υποπολυβόλοΔύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδαΔύο πυροβόλα πιστόλιαΤέσσερις χειροβομβίδες δακρυγόνου CSΈξι κοινοί πυροκροτητέςΕννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητέςΔύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητέςΈνα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδαΤρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδαςΤρία σώματα χειροβομβίδας

Ανάμεσα στα καλάσνικοφ είναι το όπλο από τη ληστεία στο Χολαργό αλλά και το καλάσνικοφ με το οποίο η Επαναστατική Αυτοάμυνα έκανε τις εξής επιθέσεις:

Πυροβόλησαν ανήμερα των ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου 2014 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πυροβόλησαν στην πρεσβεία του Μεξικό στην Αθήνα στις 31 Ιουλίου 2016

Πυροβόλησαν στις 10 Ιανουαρίου 2017 κατά ανδρών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό

Είχαν πυροβολήσει στις 6 Νοεμβρίου 2017 κατά ανδρών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: www.newsit.gr