ΜΑΝΗ : Η Μάχη του Διρού – Η Μάχη της Αδούλωτης Μανιάτισσας !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις 28 Ιουνίου 2019 όπως και κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο μοναδικό σε ομορφιά Διρό, Ανατολικής Μάνης, πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της Μάχης του Διρού.

... γράφει η Στεφανία Βενιέρη

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αρεοπόλεως και με την παρουσιά του Δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου, των Δημοτικών Συμβούλων : Ελένη Δρακουλάκου, Γεώργιου Εξαρχάκου, Γεώργιου Καπασούλη και Κατερίνας Κολοκοτρώνη καθώς και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεοπόλεως, Ανάργυρου Μαριόλη Υποψήφιου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έχει βραβευτεί στην Ευρώπη ως καλύτερος Οικογενειακός γιατρός πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη και αξέχαστη γιορτή. Με την παρουσία τους τίμησαν επιπλέον ο Διοικητής Α.Τ. Γεώργιος Βασιλάκος Αρεοπόλεως, ο Υποδιευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας Βασίλης Τσιγαρίδας και ο τελετάρχης της διοργάνωσης Δημήτρης Ριζάκης .

Ο Δήμαρχος Αρεοπόλεως Πέτρος Ανδρεάκος συγκινημένος, τόνισε πως είναι κρίμα να υπάρχουν Έλληνες που δεν γνωρίζουν τις ιστορικές μάχες του τόπου. Είναι μια ιστορία διακοσίων ετών που όλοι πρέπει να γνωρίζουν ...

Οι Μανιάτισσες θέρισαν με τα δρεπάνια τους Τούρκους και Αιγύπτιους και διατήρησαν την ελευθερία της Μάνης. Ο εχθρός γνώριζε πως ήταν μόνες καθώς οι Μανιάτες πολεμούσαν εθελοντικά σε Μακεδονία, Κρήτη, Ιωάννινα και όπου υπήρχε ανάγκη για την πατρίδα.

Η Μάνη ήταν πάντα ελεύθερη αλλά ποτέ δεν ακουγόταν Τραγούδι στα σπίτια τους τον καιρό εκείνο ... μόνο μοιρολόγια για τα αδέρφια που χάνονταν..

Στην επόμενη επετειακή αναβίωση θα πραγματοποιηθεί και η τοποθέτηση του μνημείου της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑΣ με την υπογραφή του Πέτρου Γεωργάριου .

Τραγούδησε ο Μανώλης Αγγελάκης εκπρόσωπος της ΑΣΉ ΓΩΝΙΆ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΈΝΗ