Βόμβα στο Κολωνάκι: "Βλέπουν" μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων που… εξελίσσονται.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι Αρχές προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο για την βόμβα στο Κολωνάκι που εξερράγη το πρωί της Πέμπτης, 27.12.2018, στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.
"Πειραματισμούς" από... γνωστούς - αγνώστους των Εξαρχείων "βλέπουν" στην Αντιτρομοκρατική και ανησυχούν για τυχόν... πειραματισμούς.
Πρώτη φορά είδαν τέτοιου τύπου ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό.
Όλο το παρασκήνιο μιας επίθεσης από την οποία δεν υπήρξαν θύματα μόνο από τύχη.

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει ο εξελιγμένος ωρολογιακός εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι το πρωί της Πέμπτης, 27.12.2018, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι. Από την βόμβα στο Κολωνάκι, τραυματίστηκαν ο νεωκόρος της Εκκλησίας και ένας Αστυνομικός, που βρέθηκε στο σημείο.

Ευτυχώς και οι δυο τραυματίες είναι ελαφρά και δεν κινδυνεύει η ζωή τους, ενώ ο Αστυνομικός θα χρειαστεί νοσηλεία καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο. Ο δε νεωκόρος τραυματίστηκε επίσης ελαφρά στα χέρια, όπου έχει εκδορές και εγκαύματα.
“Βλέπουν” μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων πίσω από την βόμβα στο Κολωνάκι

Ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβαν τις έρευνες, είναι το γεγονός πως κάποιοι, ίσως σκληροί μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, να έχουν εξελίξει την τεχνική τους στους μηχανισμούς και πλέον να έχουν την τεχνογνωσία να κατασκευάζουν ακόμα και ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς: “….Ίσως να βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο μέχρι να βρουν την κατάλληλη τακτική και τεχνογνωσία. Όταν θα γίνει αυτό και το βλέπω σύντομα, άμεσα θα είναι σε θέση να περάσουν στο επόμενο στάδιο, που δεν είναι άλλο από την κατασκευή εκρηκτικών ωρολογιακών μηχανισμών” λέει με νόημα στο newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση του αντικειμένου.

βόμβα στο Κολωνάκι

βόμβα στο Κολωνάκι


Η βόμβα στο Κολωνάκι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν μηχανισμό που πρώτη φορά συναντούν τόσο οι έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όσο και οι συνάδελφοι τους από την Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μηχανισμός που τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, πολιούχου της πόλης των Αθηνών, ήταν τοποθετημένος μέσα σ’ ένα κουτί από παπούτσια και αποτελούνταν από ένα ρολόι συνομολογημένου με μια μπαταρία και καλώδια, δυο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και μικρή ποσότητα πυρίτιδας από βεγγαλικά, που ουσιαστικά έπαιζε το ρόλο του πυροκροτητή για την ανάφλεξη του υγρού.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει το μηχανισμό στην πλαϊνή πόρτα του Ναού πρωινές ώρες και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 07:00 το πρωί.

Μάλιστα ο Ναός θα άνοιγε τις πύλες του στους πιστούς στης 07:15 προκειμένου να τελεστεί λειτουργία λόγο της εορτής του Αγίου Στεφάνου.

Στην κυριολεξία από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα μεταξύ των πιστών και αυτό λόγο της παρατηρητικότητας του νεωκόρου, που άνοιξε το πρωί την Εκκλησία.
Ο νεωκόρος και ο αστυνομικός που έσπευσε για την βόμβα στο Κολωνάκι

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, παρά το γεγονός πως από το κουτί εξείχαν καλώδια, το πήρε στα χέρια του και το μετακίνησε σε παρακείμενο παρτέρι μεταξύ του Ναού και μιας καφετέριας και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Μέσα σε λίγα λεπτά είχε φθάσει στο σημείο περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων, και ο νεωκόρος οδήγησε τον επικεφαλής Αστυνομικό στο σημείο που είχε τοποθετήσει το ύποπτο, μέχρι εκείνη την στιγμή πακέτο.

βόμβα στο Κολωνάκι

βόμβα στο Κολωνάκι

Εδώ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς κάποιες αναφορές θέλουν τον αστυνομικό να περιεργάστηκε το κουτί και το εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανάφλεξη, ενώ άλλες πληροφορίες “λένε” πως με το που πλησίασαν τον μηχανισμό αυτός ανεφλέγη, με αποτέλεσμα βέβαια τον τραυματισμό και των δυο.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν πως το δεύτερο σενάριο είναι και το πιο πιθανό…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr