Και για πιο φρέσκα και ελληνικά λαχανικά ένας είναι ο προορισμός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σεπτέμβρης σημαίνει πανηγύρι της φύσης και της ελληνικής κουζίνας. Μοναδικά λαχανικά και φρούτα σκιαγραφούν την ελληνική κουζίνα του θέρους που σε όλους μας ανακαλούν παιδικές μνήμες και γευστικά ταξίδια. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή πρώτη ύλη, από Έλληνες πιστοποιημένους παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Ο Όμιλος  ΜΕΤΡΟ, μια αμιγώς ελληνική αλυσίδα, συνεργάζεται ως επί το πλείστον με Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Παραγωγών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι πιστοποιημένοι για τις εγκαταστάσεις τους και την καλλιεργητική πρακτική που εφαρμόζουν στα προϊόντα που μας προμηθεύουν.

Από το χωράφι μέχρι και το πιάτο σας ακολουθούνται οι βέλτιστες πρακτικές.

Κατά τη παραλαβή τους στα Κέντρα Διανομής των My Market αποκτούν ταυτότητα που τα ακολουθεί έως την αγορά τους από το καταναλωτή και κάθε στιγμή μπορεί μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής  να ιχνηλατηθούν στα καταστήματα που έχουν διατεθεί.

Ο πελάτης από την πλευρά του μπορεί να επαληθεύσει  και ο ίδιος την προέλευση των προϊόντων μαναβικής με δύο τρόπους : απευθείας από την πινακίδα πώλησης αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής σκανάροντας το QR code του κάθε προϊόντος ώστε  να δει τη πορεία του από τον αγρό στο ράφι και τις καλλιεργητικές πρακτικές.

Έμφαση στα βιολογικά φρούτα και λαχανικά

Όλοι οι προμηθευτές βιολογικών προϊόντων αξιολογούνται και είναι πιστοποιημένοι από τους αρμόδιους φορείς πιστοποίησης. Τα My Market διενεργούν  τακτικούς εργαστηριακούς ελέγχους και μέσω αυτών τεκμηριώνεται η βιολογική τους προέλευση σύμφωνα και με τις απαιτήσεις της ισχύουσας Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Τα φρέσκα προϊόντα των My Market έχουν όλες τις αναγκαίες πιστοποιήσεις που εξασφαλίζουν και ιχνηλασιμότητα και αποδεικνύουν και την άριστη και ελεγμένη ποιότητα τους. Συγκεκριμένα: Πιστοποίηση HACCP, Πιστοποίηση Εμπορίας και Διακίνησης Βιολογικών Προϊόντων, Πιστοποίηση Εμπορίας Προϊόντων Π.Ο.Π (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), Πιστοποίηση Εμπορίας Προϊόντων Π.Γ.Ε (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης).