Άρης Φλώρος: Ξανά στις φυλακές Χαλκίδας μετά την… ανατροπή

– Μετά από μια εβδομάδα ελευθερίας, ο Άρης Φλώρος παίρνει ξανά το δρόμο για τις φυλακές Χαλκίδας
– Λίγα λεπτά κράτησε η παρουσία του στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών
– Πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ μετά την ακύρωση της απόφασης να αποφυλακιστεί λόγω αναπηρίας
– Όλο το χρονικό του… θρίλερ

Ήταν 10:20 το πρωί του Σαββάτου (01.09.2018) όταν ο Άρης Φλώρος μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Energa – Hellas Power και καταδικασθείς σε 21 χρόνια πέρασε τη νύχτα στην Ασφάλεια, μετά την αναίρεση του βουλεύματος για την αποφυλάκισή του, μια απόφαση που είχε προκαλέσει σάλο και πολιτικές αντιδράσεις.

Η παρουσία του Φλώρου στον εισαγγελέα δεν κράτησε παρά μερικά λεπτά. Το αυτοκίνητο που τον μετέφερε βγήκε από την Ευελπίδων λίγα λεπτά αφού είχε μπει. Ο Φλώρος μεταφέρεται ξανά στη ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει έως ότου να μεταφερθεί και πάλι στις φυλακές της Χαλκίδας.

Η… ελευθερία του κράτησε μόλις μια εβδομάδα. Η απόφαση να αποφυλακιστεί λόγω αναπηρίας άνω του 67% εκδόθηκε στις 24 Αυγούστου. Δεν άργησαν οι αντιδράσεις και οι αποκαλύψεις για τα σκοτεινά σημεία όσον αφορά στο πιστοποιητικό αναπηρίας.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο… θρίλερ της Παρασκευής, που κατέληξε στη νέα σύλληψη του Φλώρου και στην κράτησή του στη ΓΑΔΑ.
Το χρονικό της υπόθεσης Φλώρου

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με διαδικασίες – εξπρές συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής, 31.08.2018 και μετά τη θετική εισήγηση του εισαγγελέα, έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ. Σοφουλάκης.

Με το διατακτικό του βουλεύματος, ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του.

Αμέσως ο κ. Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.

Έτσι ο 39χρονος επιχειρηματίας θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.
Η… παγίδα της εξακρίβωσης στοιχείων

Νωρίτερα, ο Άρης Φλώρος προσήχθη από τη Βούλα όπου βρισκόταν στη ΓΑΔΑ ως «ύποπτος φυγής».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εξήγηση που δόθηκε στον ίδιο για  την προσαγωγή του ήταν πως πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων , καθώς – τυπικά- δεν είχε, μέχρι εκείνη την ώρα,  ανατραπεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας, με το οποίο διατάχθηκε η αποφυλάκισή του στα μέσα Αυγούστου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr