ΜΥΚΟΝΟΣ: Χιλιάδες πιστοί συνόδευσαν την Παναγία Τουρλιανή από την Άνω Μερά στη Χώρα υπό βροχή! (ΦΩΤΟ + BINTEO)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από περίπου 3 ώρες διαδρομής υπό βροχή, κατέφθασε η Θαυματουργή και Παλαίφατος Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής, Εφόρου και Προστάτιδος του νησιού, από την Άνω Μερά στη Χώρα της Μυκόνου.

Καθόλη τη διαδρομή, την πανίερη εικόνα της Παναγίας συνόδευαν ο Μητροπολίτης Σύρου & Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κληρικών και πιστών.

Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής έως το Σάββατο του Λαζάρου όπως κάθε χρόνο.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ως οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς ανέφερε:

«Όπως κάθε χρόνο εδώ και αρκετούς αιώνες, έτσι και σήμερα, το Σάββατο της πρώτης εβδομάδας της Μεγάλης Τεσαρακοστής, υποδεχόμαστε στη χώρα της Μυκόνου

Την Υπέρμαχο Στρατηγό
Την Υπεραγία Θεοτόκο
Τη μητέρα μας, τη μητέρα όλων των Μυκονιατών
Το ευλαβικό καύχημα της Μυκόνου
Τη σκέπη και το κραταίωμα του νησιού μας
Τη δική μας Παναγιά
Την Προστάτιδά μας
Την Παναγία Τουρλιανή

Υποδεχόμαστε την πανάχραντη, παλαίφατη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια, όπως άλλωστε αρμόζει στο πρόσωπο της Υπεραγίας Παρθένου και Πλατυτέρας των Ουρανών, την Άχραντη και Αμόλυντη Μαρία, τη γέφυρα τη μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν, τη Νύμφη την Ανύμφευτη!

Με τη δέουσα ευλάβεια, σεμνότητα και ταπεινότητα κλίνουμε τας κεφαλάς μας προς τη Θεοτόκο και ανοίγουμε την αγκαλιά μας ώστε να της παράσχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, έως το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε μαζί με όλους εμάς θα λάβει το δρόμο της επιστροφής προς την οικεία της, την ιστορική και πάνσεπτο Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά.

Εύχομαι η Παναγία μας να ακούσει τις Δεήσεις όλων μας και να μας χαριτώνει πάντα.

Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και Μυκόνου και τον Πνευματικό μας Πατέρα Σεβασμιώτο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β, θα βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση, ώστε να διασφαλιστεί η άψογη φιλοξενία στην Παναγία μας στη χώρα της Μυκόνου.

Καλό Στάδιο!»

μυκονος1

μυκονος2

μυκονος3