Κορυφώνεται η αγωνία για την 47χρονη καθηγήτρια που αγνοείται – Είχε ζητήσει βοήθεια από εκπομπή


Κορυφώνεται η αγωνία για την οικογένεια της Βάιας Οικονόμου, της 47χρονης καθηγήτριας από τη Θεσσαλονίκη, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί εδώ και τέσσερις ημέρες χωρίς να έχει δώσει σημάδια ζωής. Τα ίχνη της χάθηκαν από την Παρασκευή το βράδυ, όπου και μίλησε τελευταία φορά στο τηλέφωνο με την αδερφή της και τη μητέρα της .

Το τελευταίο διάστημα η καθηγήτρια μαθηματικών ήταν ιδιαίτερα πιεσμένη ψυχολογικά λόγω της δικαστικής διαμάχης με τον εν διαστάσει σύζυγο της, που ασκεί την προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου επρόκειτο να συναντηθεί με την κόρη της στην Χαλκιδική αλλά δεν πήγε στο ραντεβού τους. Οι συγγενείς της θεωρούν πως δεν υπήρχε περίπτωση να έλειπε από αυτή τη συνάντηση και φοβούνται για το χειρότερο.

Η Οικονόμου δεν ήρθε σε επαφή ούτε με τους μαθητές της στους οποίους παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.

Το κινητό της τηλέφωνο, το πορτοφόλι με την ταυτότητα της, τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, όπως και το αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο σπίτι. Το μόνο που φαίνεται να πήρε μαζί της είναι τα κλειδιά του σπιτιού, το οποίο ήταν κλειδωμένο.

Έχει ύψος 1.64 , είναι πιο αδύνατη απ’ ότι στη φωτογραφία, φοράει γυαλιά μυωπίας και έχει κόκκινα μαλλά, κομμένα καρέ. Όταν χάθηκε πιθανόν να φορούσε μαύρο μακρύ παλτό και μαύρα μποτάκια.

Είχε ζητήσει βοήθεια από εκπομπή

Μάλιστα στις 31 Αυγούστου επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο, Ρούλα Κουσκουρή, προκειμένου να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον Οκτώβρη όπου και θα γίνονταν το δικαστήριο στο οποίο θα διεκδικούσε την επιμέλεια της 7χρονης κόρης της.

«Εγώ όταν είδα την εικόνα της, τότε που ήρθε να ζητήσει τη βοήθειά μας, σάστισα γιατί ήταν εμφανώς αλλαγμένη και δεν είχε καμία σχέση με την γυναίκα που βλέπω στη φωτογραφία. Ήταν πιο αδυνατισμένη, πιο ταλαιπωρημένη και προβληματισμένη. Αυτό που την απασχολούσε ήταν πως είχε να δει το παιδί της από τον Μάρτιο. Ο εν διαστάσει σύζυγός της ζει στην Χαλκιδική και είναι και αυτός που έχει την επιμέλεια του παιδιού με επίσημη απόφαση του δικαστηρίου» είπε η Ρούλα Κουσκουρή, με τον Γιώργο Καραϊβάζ να συμπληρώνει:

«Μου κάνει εντύπωση που ένα δικαστήριο επέλεξε να δώσει την επιμέλεια στον μπαμπά και όχι στην μητέρα. Απ’ ό, τι λένε οι αστυνομικές αρχές ο γιατρός που την εξέτασε διέγνωσε κάποιες ψυχολογικές διαταραχές».

Μάλιστα η δημοσιογράφος ήταν εκείνη που είχε παρακινήσει την εξαφανισμένη καθηγήτρια να απευθυνθεί στον δικηγόρο, Σταύρο Γεωργίου στον οποίο και έδωσε έναν φάκελο.

«Της ζήτησα να φτιάξει ένα ιστορικό για να έχω μία πλήρη εικόνα και ενημέρωση σχετικά με αυτά που σκεφτόταν, με τα συναισθήματά της, υπάρχει και το χειρόγραφο σημείωμά της αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όπως ανέφερε «η διάγνωση πως η Βαΐα είχε ψυχολογικά προβλήματα είχε γίνει από ιδιωτικό νοσοκομείο και όχι από δημόσιο, όπως είθισται».

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, η γυναίκα εξετάστηκε από ειδικούς και απεδείχθη πως ήταν μια χαρά.

Όπως ανέφερε μάλιστα η Ρούλα Κουσκουρή, η 47χρονη καθηγήτρια εξαφανίστηκε το Σάββατο την μέρα, που θα συναντιόταν με τον πρώην σύζυγό της για να δει το 7χρονo κοριτσάκι της για δύο ώρες.