Μιχάλης Λεμπιδάκης: Αυτό είναι το κατηγορητήριο για τους 7 απαγωγείς – Τρέχουν οι εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα στοιχεία φέρνουν τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη σε δύσκολη θέση. Όλοι ετοιμάζουν τις απολογίες τους...

Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 7 πρώτους συλληφθέντες της υπόθεσης Λεμπιδάκη. Οι 6 πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο ενώ ο Ρωσοπόντιος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την απαγωγή Λεμπιδάκη, είναι:

διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατα συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντα σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση απο τον 1-7 κατηγορούμενο.
συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων υπο την επιβαρυντική περίπτωση κατοχής όπλου.
απόπειρα εκβίασης απο κοινού απο 1-7 κατηγορούμενο
αμεση συνεργεία
διακεκριμένες περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοκατοχής και πυρομαχικών
διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, αντίσταση, εμπρησμός απο πρόθεση και εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησιακές
κλοπή κατ εξακολούθηση

Αρνείται την εμπλοκή του ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους

Ο ένας κατηγορούμενος, ο  ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως κάποιοι εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο.  Χαρακτηριστικό της πολυπλοκότητας της υπόθεσης είναι η ογκωδέστατη δικογραφία των… 8 κιβώτιων.

Υπενθυμίζεται πως οι  συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θανάση Γαλήνα και  έτυχαν των αποδοκιμασιών του κόσμου,που από νωρίς είχε συγκεντρωθεί έξω και γύρω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου.

Πηγή: www.newsit.gr