Εκλογές 2014: Οι δήμοι που έχουν βγάλει… ήδη τον νικητή τους!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε τέσσερις Δήμους της Ελλάδας το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών δεν έχει καθόλου σασπένς, καθώς είναι γνωστό από καιρό!

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2014, σήμερα Κυριακή 18 Μαΐου δίνεται η μάχη της κάλπης σε όλη την Ελλάδα!

Μία εβδομάδα νωρίτερα έχουν αναδειχθεί οι δήμαρχοι Τήλου (Μαρία Κάμμα-Αλειφέρη), Σφακίων (Παύλος Πολάκης), Λειψών (Φώτης Μάγγος) και Αγράφων (Θεόδωρος Μπαμπαλής).

Σε αυτούς τους δήμους οι εκλογές θα αναδείξουν νικητή τον ένα και μοναδικό συνδυασμό που κατεβαίνει στις εκλογές και δήμαρχο τον επικεφαλής του.

Ειδικά στους Λειψούς, στην εκλογική μάχη δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές ο επί 28 χρόνια (7 τετραετίες) δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Μπενέτος, που ωστόσο θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οσον αφορά στα Άγραφα, o κ. Μπαμπαλής δεν θα χρειαστεί να δώσει τη μάχη της κάλπης αφού ο συνδυασμός του αντιπάλου του Χρήστου Δημητρόπουλου ακυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, καθώς υπήρχαν λάθη στον φάκελο υποψηφιότητας που κατατέθηκε.

Μάλιστα, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης, υποψήφιος με τον ακυρωθέντα συνδυασμό, δεν θα μπορέσει να είναι στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε 38 δήμους από το σύνολο των 325, η εκλογική αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς υπάρχουν μόνο δύο συνδυασμοί που διεκδικούν τη δημοτική αρχή. Αντίθετα, πολλοί είναι εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στους «κόκκινους» δήμους, σε εκείνους δηλαδή που είναι υπερχρεωμένοι.

Ενδεικτικά, στον Δήμο Πειραιά κατεβαίνουν 8 εκλογικοί συνδυασμοί, στο Μαρούσι 6, στη Φυλή 6, στον Δήμο Ζωγράφου 8 και στον Δήμο Πατρέων 12.

 Χαρακτηριστικά, το 1/3 των εκλεγμένων δημάρχων δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογές.