ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Έτσι άλλαξαν τα Καμίνια σε μόλις 3 χρόνια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και έπεται συνέχεια για τις υπόλοιπες γειτονιές του Πειραιά, την Παλιά Κοκκινιά, τα Μανιάτικα κλπ.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός της αλλαγής μιας ολόκληρης γειτονιάς σε λιγότερο από 3 χρόνια.

Τα Καμίνια άλλαξαν όψη και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί ακόμα και ο πιο δύσπιστος ψηφοφόρος!

Και για αυτό το λόγο, θα αποτελέσουν τον ''πιλότο'' για τις αλλαγές που θα έθουν και στις υπόλοιπες γειτονιές του Πειραιά.

Σαφώς και δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την αναμόρφωση του πάρκου Δηλαβέρη, τις 20 νέες παιδικές χαρές, τις αναπλάσεις των πλατειών, την αναγέννηση του φυτικού πρασίνου, αλλά και τις καίριες λύσεις που δόθηκαν στο πρόβλημα της καθαριότητας. Παρεμβάσεις που λίγο πολύ άλλαξαν την καθημερινότητα σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Αυτό που συνέβη στα Καμίνια όμως, με τον όποιο συμβολισμό ακολουθεί την επιλογή της συγκεκριμένης γειτονιάς, δεν έχει προηγούμενο!

1. Στρατόπεδο Παπαδογεωργή: Αίτημα δεκαετιών που υλοποιήθηκε επί θητείας της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου και που μάλιστα εγκαινιάζεται αυτήν την Παρασκευή 11 Απριλίου, με άμεση μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.
Πρόκειται για ένα μοναδικού κάλλους άλσος, που θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τον ευρύτερο Πειραιά, αλλά για ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.



2. Πλατεία Γεννηματά: Η για χρόνια σφραγισμένη πλατεία στο κέντρο των Καμινίων, που αποτελούσε εστία μόλυνσης (σκουπιδότοπο) για την περιοχή, αναπλάστηκε σε ένα πάρκο-θαύμα, το επονομαζόμενο ROYAL PARK, με τη συμβολή ιδιώτη και πιο συγκεκριμένα του πετυχημένου Καμινιώτη επιχειρηματία Γιώργου Ανδρέου. Σήμερα η πλατεία διαθέτει χώρο για καφέ και εστίαση, παιδότοπο και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση των Καμινίων και του Πειραιά. Απόδειξη ότι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να κάνουν θαύματα!


3. Μύλοι Μοίρα: Η κατεδάφισή τους άλλαξε την όψη της περιοχής. Η αξιοποίησή τους δημιουργεί ακόμα ένα έργο πνοής για τους Καμινιώτες. Υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία ακόμα ενός πάρκου, που θα αποτελέσει ίσως και χώρο αναψυχής για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, κάτι που δε συναντάμε εύκολα σε ολόκληρη την Αττική.



Διαβάστε επίσης:

ΚΑΜΙΝΙΑ: Την Παρασκευή τα εγκαίνια του στρατοπέδου Παπαδογιωργή

ΜΥΛΟΙ ΜΟΙΡΑ: Η κατεδάφιση και το έργο που θα αλλάξει τα Καμίνια

Δυναμική αντίδραση του Δήμου Πειραιά απέναντι στους καταπατητές του Στρατοπέδου Παπαδογεωργή

ΣΤΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ: Ανήκει πλέον στους Πειραιώτες και με το νόμο!

Ο Πειραιάς αλλάζει... και οι Πειραιώτες το αντιλαμβάνονται!


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.




ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ