ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τα αποτελέσματα που έβγαλε η πρώτη ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ για τις Δημοτικές Εκλογές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σιγά σιγά αρχίζουμε να μπαίνουμε σε προεκλογικούς ρυθμούς και στον Πειραιά.

Αναμένεται μόνο η επίσημη ανακοίνωση του νυν Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου για την εκ νέου υποψηφιότητά του, ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος αλλά και η "εκλογική μάχη" μεταξύ Μιχαλολιάκου και Δρίτσα.

Αν και τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης μυστικής δημοσκόπησης που εξασφάλισε αποκλειστικά η Piraeus Press, δε θα λέγαμε ότι δείχνουν και μια τόσο σκληρή "μάχη"...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣ

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, στη δημοσκόπηση το δείγμα ερωτήθηκε για το σύνολο των υπ. Δημάρχων Πειραιά που ακούγεται ότι θα κατέλθουν τελικά είτε έχουν ανακοινώσει είτε όχι την υποψηφιότητά τους ακόμα.

Εμείς θα μείνουμε κυρίως στην πρόθεση ψήφου, μιας και στη δημοσκόπηση παρουσιάζονταν αρκετά ποιοτικά στοιχεία που θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση του αποτελέσματος.

ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση λοιπόν, ο νυν Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επισήμως την υποψηφιότητά του, ξεκινά με ένα υψηλό ποσοστό που ξεπερνά το 45%, κάτι που επιτρέπει στο επιτελείο του να κάνει σχεδιασμό για αυτοδυναμία και επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Από την άλλη μεριά, ο Θοδωρής Δρίτσας, που ανακοίνωσε επισήμως την περασμένη Κυριακή-αν και είχε ουσιαστικά ανακοινώσει από πιο πριν-ξεκινά αρκετά χλιαρά με ποσοστά που οριακά αγγίζουν το 20%.

Από εκεί και πέρα είναι το χάος!

Οι περισσότεροι εκ των λοιπών υποψηφίων δεν ξεπερνούν το 3% (βλέπε Καλογερόγιαννης, Βουράκης κλπ), με εξαιρέσεις τον Παναγιώτη Μελά, Βουλευτή ΑΝΕΛ Α' Πειραιά, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστά κοντά στο 7% και την Ελπίδα Παντελάκη του ΚΚΕ που καταγράφει ποσοστά της τάξης του 6%.

Άρα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, εάν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν καταφέρει να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, η μάχη τη δεύτερη Κυριακή θα δοθεί μεταξύ Μιχαλολιάκου και Δρίτσα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Τότε, βάσει της ποιοτικής ανάλυσης,
και με δεδομένο ότι καταγράφεται σημαντική διαρροή των αριστερών δυνάμεων προς τον νυν Δήμαρχο, αλλά και ότι ο πιο βασικός παίκτης μετά τους δυο θα είναι ο Παναγιώτης Μελάς, όλα βαίνουν ευνοϊκότερα για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ!

Παρόλα αυτά, η τάση που καταγράφεται οδηγεί σε κάποια σημαντικά συμπεράσματα, τόσο για τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν, όσο και για τους ψηφοφόρους.


Διαβάστε επίσης: