5 λάθη που “σκοτώνουν” το iPhone σας κατά τη φόρτιση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το τελευταίο διάστημα - και διόλου τυχαία, ούτε και άδικα - τα iPhone δέχονται μία άνευ προηγουμένου επίθεση.

Για το ότι δεν έχουν επιλύσει βασικά προβλήματα στο λογισμικό τους, για διάφορες χρεώσεις που τρελαίνουν τους χρήστες και γενικώς για την απροθυμία της εταιρείας να κάνει επιτέλους το επόμενο μεγάλο βήμα σε ένα προϊόν που πριν από λίγα χρόνια ήταν η απόλυτη τεχνολογική επανάσταση.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι και εμείς ως χρήστες δεν τα κακοποιούμε λίγο. 'Οτι κάνουμε λάθη, τα οποία αγνοούμε ότι βλάπτουν το κινητό και μειώνουν τη διάρκεια ζωής του.

Τα κυριότερα από αυτά είναι λάθη φόρτισης. Οπότε, αν κάνετε κάτι από τα παρακάτω, σταματήστε το άμεσα και υιοθετήστε μία πιο στοργική συμπεριφορά.

1.  Το φορτίζετε μέχρι το... 100% Αν είστε από εκείνους που αρχίζουν να ιδρώνουν με το που η μπαταρία του iPhone φτάσει στο 80%, θα πρέπει να ηρεμήσετε. Με το να το φορτίζετε διαρκώς, εξαντλείτε τη μπαταρία, αντί να την κρατάτε ζωντανή. Οι ειδικοί επιμένουν ότι το τηλέφωνο σας, υπό κανονικές συνθήκες, μπορεί να τα καταφέρει και με ένα 30%-50% μέσα στην ημέρα. Επίσης, όταν το φορτίζετε, μην το ξεχνάτε στην πρίζα για πάντα. Δεν χρειάζεται να φτάσει το 100%. Αρκούν μικρές ολιγόλεπτες φορτίσεις κατά τη διάρκεια της μέρας.

2.  Δεν το φορτίζετε ποτέ Εσείς βρίσκεστε στο άλλο άκρο. Όταν είχατε αγοράσει το κινητό, ο ευγενής υπάλληλος σας είπε ότι που και που, και για το καλό της συσκευής, πρέπει να το αφήνετε να ξεφορτίζει τελείως. Κι εσείς, το κάνετε σε εβδομαδιαία φάση. Αυτό είναι λάθος, γιατί στεγνώνει πλήρως τη μπαταρία. Το ακριβές "που και που", το οποίο ανέφερε ο υπάλληλος του καταστήματος κινητής, στο οποίο απευθυνθήκατε, είναι μια φορά στους δύο μήνες. Αυτό λέει και η Apple. Απλώς, τις περισσότερες φορές δεν διευκρινίζεται το ακριβές διάστημα, στο οποίο αφήνουμε το κινητό μας να κατεβάσει ρολά.

3.  Το ξεχνάτε σε θερμοκρασίες που δεν αντέχει Εκείνο που σχεδόν ποτέ δεν μας λένε είναι το iPhone μας είναι ένα μωρό - ηλεκτρονικός υπολογιστής. Θα αφήνατε ποτέ το Mac Book Air σας στον ήλιο, δίπλα στη θάλασσα, πάνω στην ψάθα. Όχι. Γιατί το κάνετε στο κινητό σας; Το συγκεκριμένο προϊόν, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λογισμικού του, ειδικά όταν είναι εκτεθειμένο σε πολύ υψηλές ή σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, υπερθερμαίνετε. Η συνεχόμενη υπερθέρμανση καταστρέφει τη μπαταρία πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όπως επίσης και η υγρασία. Θερμοκρασία δωματίου θέλει το συγκεκριμένο κινητό κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον δεν θέλει ηλιοθεραπεία. Με τίποτα.

4. Το φορτίζετε με τη θήκη του Λάθος. Όταν βάζουμε το iPhone να φορτίσει, του κάνουμε τη χάρη και το απελευθερώνουμε από τη θήκη του. Ειδικά αν είναι πλαστική με αυτάκια λαγού και διάφορα άλλα αξεσουάρ. Γιατί; Γιατί το υλικό της θήκης εγκλωβίζει τις υψηλές θερμοκρασίες που λόγω φόρτισης αναπτύσσονται στο κινητό. Και, ναι, είναι σα να το ξεχάσαμε μια ώρα στον ήλιο, όπως λέγαμε πιο πάνω.

5.  Το φορτίζετε με "μαϊμού" φορτιστή  Το να χαλάσει ο φορτιστής ενός iPhone δεν είναι απλή υπόθεση. Το εξάρτημα κοστίζει αρκετά χρήματα, γι' αυτό και πολλοί χρήστες μπαίνουν συχνά στον πειρασμό να αγοράσουν μία πολύ φθηνή απομίμηση φορτιστή της iPhone. Όμως, το "μαϊμού" εξάρτημα μπορεί να κάνει τη δουλειά του, όμως, δεν διαθέτει το μηχανισμό που υπό κανονικές συνθήκες διακόπτει αυτόματα την παροχή ρεύματος στο κινητό με το που ολοκληρωθεί η διαδικασία φόρτισης. Ο "μαϊμού" - φορτιστής συνεχίζει να τροφοδοτεί το τηλέφωνο, ακόμη κι αν έφτασε στο 100% της φόρτισης του, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του τηλεφώνου, κάποτε και την έκρηξη ή το τηγάνισμα του εγκεφάλου του κινητού...

Πηγή: www.lifo.gr