Προγραμματίστε πότε θα κάνετε … σεξ μέσω μιας εφαρμογής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή απευθύνεται σε ζευγάρια που αναζητούν την πρόληψη ή την επιδίωξη εγκυμοσύνης και θέλουν να την βασίσουν σε σωστό προγραμματισμό.

Ο Raoul Scherwitzl, ο οποίος ίδρυσε τη NaturalCycles, μια νέα εφαρμογή παρακολούθησης της γονιμότητας, χρησιμοποίησε τις γνώσεις νανοφυσικής της συζύγου του, Elina Berglund, η οποία συμμετείχε στην ομάδα που επιχείρησε να ανακαλύψει το λεγόμενο «σωματίδιο του Θεού» στο Cern. «Το μποζόνιο Higgs είχε σχέση με τον εντοπισμό ενός μικρού σήματος μέσα σε ένα ευρύ πεδίο», λέει ο κ Scherwitzl.

Αυτό είναι ακριβώς ό, τι χρειάζεται κάποιος για να επεξεργαστεί τις έξι ημέρες το μήνα, όταν μια γυναίκα είναι γόνιμη, με την ανίχνευση της αύξησης της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Ως γνωστόν, η παρακολούθηση της θερμοκρασίας είναι μια μακρά καθιερωμένη τεχνική για την παρακολούθηση της γονιμότητας. Χρησιμοποιώντας πολύπλοκους αλγόριθμους, η εφαρμογή μπορεί με βεβαιότητα να διαγνώσει εάν η γυναίκα βρίσκεται σε ημέρα γονιμότητας και μπορεί να μείνει έγκυος ή ένα εάν βρίσκεται σε ημέρα που δεν είναι γόνιμη.

Η εφαρμογή είναι 99,9% ακριβής, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο Εuropean Journal of Contraception.
Προς το παρόν, οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα Bluetooth θερμόμετρο που στέλνει αυτόματα αναγνώσεις για το app NaturalCycles. Σε δύο χρόνια η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια φορητή (wearable) συσκευή, η οποία θα αυτοματοποιήσει τη διαδικασία μέτρησης της θερμοκρασίας. Σημειώνεται ότι τη συσκευή έχουν ήδη αγοράσει 10.000 άτομα στις ΗΠΑ, ενώ πολύ σύντομα θα εξαχθεί στο εξωτερικό.

Πηγή: healthpro.gr