Πέταξε νομίσματα στον κινητήρα αεροπλάνου – Δεν θα πιστεύετε τι έγινε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν είναι λίγοι οι Κινέζοι που θεωρούν πως πετώντας νομίσματα σε ένα συγκεκριμένο στόχο μπορεί να τους φέρει καλή τύχη ή να αποκρούσει τα κακά πνεύματα!
H φαντασία και η τόλμη μερικών ανθρώπων δεν έχει τέλος! Ένας άντρας στην Κίνα συνελήφθη όταν τον έπιασαν να ρίχνει νομίσματα σε κινητήρα αεροσκάφους για... καλή τύχη - μια δεισιδαιμονία που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των 148 επιβατών και του πληρώματος.
Ο Γουάνγκ θα πετούσε από τη Weifang προς Haiku αλλά αποφάσισε πριν ανέβει στο αεροπλάνο να πετάξει μια χούφτα νομίσματα τυλιγμένα σε κόκκινο χαρτί στον κινητήρα. Τα νομίσματα όχι μόνο μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στις λεπίδες, αλλά ακόμη και πυρκαγιά.
Ευτυχώς εργαζόμενοι του αεροδρομίου παρατήρησαν τα νομίσματα στην άσφαλτο κάτω από το αεροπλάνο και ειδοποίησαν το πλήρωμα του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γουάνγκ παραδέχτηκε ότι έριξε έξι νομίσματα τυλιγμένα σε κόκκινο χαρτί στον κινητήρα του αεροπλάνου.

Κινητήρας αεροσκάφους - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2020

Οι 148 επιβάτες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν και να περιμένουν μια άλλη πτήση μέχρι το επόμενο πρωί. Ο Γουάνγκ συνελήφθη από την αστυνομία.
Δεν είναι λίγοι οι Κινέζοι που θεωρούν πως πετώντας νομίσματα σε έναν συγκεκριμένο στόχο - όπως ένα άγαλμα σε ένα πάρκο ή ένα κουδούνι σε έναν ναό - μπορεί να τους φέρει καλή τύχη ή να αποκρούσει τα κακά πνεύματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας επιβάτης προσπάθησε να πετάξει κέρματα σε μια μηχανή αεροσκάφους για καλή τύχη.
Το 2019 ένας επιβάτης καλέστηκε να πληρώσει την Lucky Air πάνω από 13.000 λίρες ως αποζημίωση, αφού έριξε δύο νομίσματα στον κινητήρα του αεροπλάνου, προκαλώντας την ακύρωση της πτήσης και περισσότεροι από 160 επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν.