Η μυστική συνταγή για τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ: Θα είναι σαν να τα τρώτε εκεί αλλά θα τα απολαμβάνετε σπίτι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι από τα πιάτα που έχουν συνδεθεί με μια από τις πιο χαρακτηριστικές μας εμπειρίες shopping. Τα περίφημα κεφτεδάκια της IKEA (μαζί, ίσως, με τα χοτ ντογκ, το παγωτό και τα πατατάκια) αποτελούν ένα ακόμα κίνητρο για να επισκεφτούμε το πολυκατάστημα. Ακόμα όμως και την περίοδο που παραμένει κλειστό μπορούμε να τα απολαύσουμε στο σπίτι. Γιατί τώρα έχουμε στα χέρια μας την αυθεντική συνταγή.

Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 6 κ.σ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 150 ml ζωμός λαχανικών
  • 150 ml ζωμός βοδινού
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. soy sauce
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ελαιόλαδο

Πηγή: womantoc