Φτιάξτε frozen yogurt σοκολάτας με καρύδα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ετοιμάστε σπίτι σας ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων τα τελευταία χρόνια και απολαύστε μοναδική γεύση, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνετε τη σιλουέτα σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15′ Χρόνος αναμονής: 6-7 ώρες

Μερίδες: 6-8

Τα υλικά που χρειάζεσαι:

40 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
400ml γάλα αγελαδινό, με χαμηλά λιπαρά
50 γρ. μέλι
10 γρ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
1 πρέζα αλάτι
5 γρ. κορν φλάουρ
360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)

Πώς θα το φτιάξεις:

Φτιάξτε το frozen yogurt. Σε µια µικρή κατσαρόλα ανακατέψτε το γάλα, το µέλι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Βάλτε το σκεύος σε µέτρια φωτιά και αφήστε το µείγµα µέχρι να αρχίσει να βράζει.

Μόλις αρχίσει να βράζει, αµέσως αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας, τo ινδοκάρυδο και το αλάτι.

Ανακατέψτε καλά µε έναν αυγοδάρτη, µέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε ένα οµοιογενές µείγµα. Αδειάστε το µείγµα σε ένα µεταλλικό µπολ και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή µέχρι να κρυώσει καλά.

Βγάλτε το από το ψυγείο, προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά µε έναν αυγοδάρτη, ώστε να ενσωµατωθεί.

Τοποθετήστε το µπολ στην κατάψυξη και αφήστε το frozen yogurt να παγώσει για 3-4 ώρες. Κάθε 30΄ βγάζετε το µπολ από την κατάψυξη και ανακατεύετε το frozen yogurt µε έναν αυγοδάρτη ώστε να µη δηµιουργηθούν κρύσταλλοι στην επιφάνειά του.

Θα χρειαστεί να κάνετε τη συγκεκριµένη διαδικασία 4-5 φορές. Όταν είναι έτοιµο µπορείτε να σερβίρετε πασπαλίζοντας, αν θέλετε, µε λίγο τριµµένο ινδοκάρυδο.

Tip

Για ακόμα πιο πλούσια γεύση χρησιμοποιήστε γάλα καρύδας με χαμηλά λιπαρά, το οποίο θα βρείτε στα σουπερμάρκετ, στα ράφια με τα ασιατικά προϊόντα.