Πατάτες μουσταρδένιες με βότανα σκέτη τρέλα!!!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υλικά:

• 1½ κιλό πατάτες μικρές (πλυμένες καλά αλλά όχι καθαρισμένες) κομμένες στη μέση ή μεγάλες κομμένες σε κομμάτια
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
• 1 φλιτζανιού μουστάρδα, απαλή HELLMANN’S
• Χυμός από 2 μικρά λεμόνια χυμός απο 1 πορτοκάλι
• 1 ζωμό λαχανικών KNORR σπιτικό
• 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
• 1 κουτ. γλυκού φλισκούνι ξερό
• 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο ξερό ή 2-3 κλωναράκια φρέσκο
• 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.
2. Στρώνουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες –κατά προτίμηση τις σκουρόχρωμες καφέ και όχι το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος– στη λαμαρίνα φούρνου. Ρίχνουμε πάνω τις πατάτες,αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα βοτάνια.
3. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και κλείνουμε σφιχτά τις λαδόκολλες σε πακέτο. Ασφαλίζουμε το πακέτο με σπάγκο μαγειρικής και το αφήνουμε μέσα στη λαμαρίνα .
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ½ ώρα.

Πηγή: govastileto.gr