Φτιάξτε το πιο υπέροχο νηστίσιμο μιλφέιγ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απολύτως νηστίσιμο μιλφέιγ που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αρτήσιμα "αδέλφια του"!

Τι χρειαζόμαστε:
4 κουτια γάλα καρύδας των 400 ml
γαλα σόγιας 500-750 ml
1 κουπα αλεύρι
2 κούπες ζαχαρη
4-5 βανιλιες
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
4 πακέτα κράκερς ή 2 φύλλα σφολιάτας
ζαχαρη άχνη

Πώς το κάνουμε:
Βαζουμε από την προηγουμενη μέρα τα γαλατα καρύδας να κρυώσουν καλά στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη)

Την επόμενη ,βγάζουμε τα δυο κουτια από το ψυγειο, τα αναποδογυρίζουμε (δεν τα ανακινούμε, τα γυρίζουμε ανάποδα με μια κίνηση) και τα ανοίγουμε. Απομακρύνουμε το υγρο υπερκείμενο και το κρατάμε, ενώ σε άλλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα. Χτυπαμε την κρέμα σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ ώστε να γίνει σφιχτή σαντυγι, και στο τέλος προσθέτουμε 1 βανίλια. Βάζουμε τη σαντυγι στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υγρό που κρατήσαμε από το γάλα καρύδας, και τόσο γάλα σόγιας ώστε να εχουμε συνολικα ένα λίτρο υγρό. Κρατάμε λίγο ξεχωριστά (περίπου μια κούπα) και το ανακατεύουμε καλα με το αλεύρι, ώσπου να διαλυθεί εντελώς.
Στο υπόλοιπο μίγμα υγρών, ρίχνουμε τη ζαχαρη και 2 βανίλιες και το βάζουμε να βράσει.

Ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα, ώσπου να πήξει η κρέμα. Αν σβωλιάσει, χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ, ώσπου να γίνει ομοιογενής.

Στο τέλος, προσθέτουμε μια κουταλιά μαργαρίνη, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη ώστε να μην πιάσει πέτσα.

Όταν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε την σαντυγί που έχουμε στο ψυγείο και χτυπάμε με το μίξερ ώστε η κρέμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφη.
Στρώνουμε σε ένα αλουμίνιο ταψάκι μια στρώση κράκερς (ή αν θέλουμε σφολιάτα, την οποία έχουμε προηγουμένως πασπαλίσει με ζάχαρη και ψήσει), ρίχνουμε την κρέμα, καλύπτουμε με μια ακόμη στρώση κράκερς.

Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει σαντυγί με τα άλλα δυο κουτιά γαλα καρύδας, όπως παραπάνω, αλλά προσθέτοντας και όση ζάχαρη άχνη θέλουμε. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού, ρίχνουμε τριμμένα κράκερς και άχνη και βάζουμε στο ψυγείο.

Πηγή: Συνταγές της παρέας

br