Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτο σπιτικό ψωμί!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί να θεωρείς ότι να φτιάξεις μόνη σου ψωμί είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία και δεν έχεις μπει ποτέ στον κόπο να τη δοκιμάσεις αλλά ήρθε η ώρα να το κάνεις. Δες πώς μπορείς με μερικά πολύ απλά tips να φτιάχνεις το δικό σου πεντανόστιμο ψωμί.

Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί,

ένα πακετάκι μαγιά,

ενάμιση κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

1. Ανάμειξε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Πρόσθεσε ενάμιση φλιτζάνι νερό και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Κάλυψε το μπολ με μία πετσέτα και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 4 ώρες σε ζεστό δωμάτιο.
2. Λάδωσε ελαφρά μία επιφάνεια και βάλε τη ζύμη. Ζύμωσέ την λίγο, κάλυψέ την με πλαστική μεμβράνη και άφησέ την για άλλα 30 λεπτά.
3. Άναψε το φούρνο στους 200 βαθμούς (30 λεπτά πριν να είναι έτοιμη η ζύμη σου) και βάλε μέσα και το σκεύος στο οποίο θα ψήσεις το ψωμί σου. Όταν η ζύμη σου είναι έτοιμη βγάλε από το φούρνο το σκεύος προσεκτικά και βάλε μέσα τη ζύνη. Κούνα το ταψάκι να πάει παντού η ζύμη και βάλ’το στο φούρνο.
4. Σκέπασε το ταψάκι σου με κάτι και ψήσε το ψωμί σου για 30 λεπτά. Αφαίρεσε το σκέπασμα και ψήσε για άλλα 15-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Το σπιτικό ψωμάκι σου είναι έτοιμο.

Πηγή: you