Πεντανόστιμος κορμός σοκολάτας της στιγμής με γκοφρετίνια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια της στιγμής. Απλά απολαύστε το …

Υλικά
•250 γρ. κουβερτούρα
•200 γρ. βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
•1 ½ πακέτο γκοφρετίνια
•1/4 φλ. τσαγιού φουντούκια ανάλατα χοντροκομμένα [προαιρετικά]
•1/2 φλ. τσαγιού μπράντι
•1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1/3 φλ. τσαγιού κακάο
•2 κ.σ. βιτάμ για επικάλυψη
•φλύδες σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1.Μισή ώρα πριν φτιάξετε τον κορμό βγάζετε το βιτάμ από το ψυγείο για να μισολιώσει και έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνετε τα 125 γρ. κουβερτούρας σε μπεν-μαρί.
2.Σε ένα μπολ ρίχνετε το βιτάμ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι, τα χοντροκομμένα φουντούκια [προαιρετικά] και τα γκοφρετίνια σοκολάτας τριμμένα με τα δάχτυλα. Ανακατεύετε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.

3.Πλάθετε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζετε τη λαδόκολλα προσεκτικά και το βάζετε σε πιατέλα.

4.Λιώνετε άλλα 125 γρ. σοκολάτας, προσθέτετε 2 κουταλιές βιτάμ, ανακατεύετε για να ενωθούν και περιχύνετε τον κορμό. Πασπαλίζετε με φλύδα σοκολάτας.

Πηγή: sintayes.gr