Τρεις πανεύκολοι και λαχταριστοί τρόποι να ψήσετε πατάτες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσεις σιγουρέψου ότι έχεις πλύνει τις πατάτες σου και τις έχεις τρυπήσει με ένα πηρούνι. Δες 3 τρόπους για να φτιάξεις ένα υπέροχο γεύμα με πατάτες..

Πατάτες ψητές στο φούρνο
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Άλειψε τις πατάτες με ελαιόλαδο, πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και τρύπησέ τες λίγο με ένα πηρούνι. Βάλ’τες σε ένα ταψάκι στο φούρνο και άφησέ τες να ψηθούν για 45-60 λεπτά μέχρι η φλούδα τους να γίνει τραγανή. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και να τις ψήσεις μέσα σε αυτό. Έτσι η φλούδα θα γίνει μαλακιά και οι πατάτες σου θα παραμείνουν ζεστές μέχρι να ετοιμάσεις το συνοδευτικό τους.

Πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων
Άλειψε τις πατάτες με λεαιόλαδο, πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και τρύπησέ τες με ένα πηρούνι. Βάλ’τες σε ένα ασφαλές πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήσ’τες για 5 λεπτά. Γύρισέ τες από την άλλη μεριά και άφησέ τες για 3-5 λεπτά ακόμα. Αν ακόμα είναι σκληρές στο εσωτερικό τους ψήνε από την κάθε μεριά για ένα λεπτό εναλλάξ μέχρι να είναι έτοιμες.

Πατάτες βραστές
Βγάλε τη φλούδα από τις πατάτες και βάλ’τες σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Άφησε τις πατάτες σου να γίνουν για 1 ώρα περίπου.

faysbook.gr