

Εδώ λόγια δεν χωράνε. Δεν περιγράφεται η γεύση τους!
Υλικά συνταγής
- 550 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 200 ml (3/4 ποτήρι νερού)γάλα χλιαρό
- 3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη γέμιση
- 250 γραμμ. μαύρη ή καστανή μαλακή ζάχαρη
- 100 γραμμ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κανέλα
- Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά (αλεύρι, μαγιά, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλάτι) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος για 6΄-7΄, μέχρι να μαζευτούν σε μία μπάλα.
Η ζύμη θα είναι λίγο υγρή. Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και αλευρώνουμε και τον πάγκο εργασίας. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και ζυμώνουμε για 10΄, μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και να μην κολλάει πια στα χέρια.
Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για μία - μιάμιση ώρα. Ενώνουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, να γίνουν πάστα.
Αφού ανέβει η ζύμη την αδειάζουμε στον πάγκο και με πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα. Αλείφουμε την επιφάνειά της με την πάστα-γέμιση αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω.
Την τυλίγουμε σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες.
Αραδιάζουμε τα στρογγυλά ψωμάκια κανέλας (12 ή 14 βγαίνουν) αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε για 30΄, να ξαναφουσκώσουν.
Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, τα αλείφουμε γύρω γύρω και από πάνω με αυγό και γάλα ή σκέτο γάλα και τα ψήνουμε για περίπου 25΄, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν καλά.
Όταν είναι ζεστά, είναι συγκλονιστικά!
Πηγή: argiro.gr
