

Συνοδεύεται με σουφλέ σπανάκι και πατάτες μπουλανζέρ
- 60γρ ηλιέλαιο
- 40γρ μουστάρδα πικάντικη
- 80γρ τριμμένη γαλέτα με ψιλοκομμένα μυρωδικά και σκόρδο
- αλάτι / πιπέρι (κατά προτίμηση)
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
2. Τα αποσύρουμε και τα αλείφουμε με μουστάρδα. Τα περνάμε από την γαλέτα και τα ψήνουμε στους 170 οC για 20 περίπου λεπτά .
- 60γρ κρεμμύδι ξερό
- 10γρ καφέ ζάχαρη
- 5γρ ταμπάσκο
- 100γρ ζωμός κρέατος
- 60γρ κρασί μαυροδάφνη
- 60γρ μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσια
- 5τμχ κόκκοι μαύρου πιπεριού
- αλάτι (κατά προτίμηση)
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
2. Προσθέτουμε τον ζωμό του κρέατος, το ταμπάσκο, το αλάτι τους κόκκους του μαύρου πιπεριού και αφήνουμε να βράσει έως εξατμιστούν τα μισά υγρά.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σταφύλια και αφήνουμε να πάρουν μία βράση χωρίς όμως να λιώσουν.
Για το σουφλέ σπανάκι
- 500γρ σπανάκι φρέσκο
- 100γρ κρεμμύδι ξερό
- 50γρ άσπρο κρασί
- 60γρ κρέμα γάλακτος
- 10γρ σκόρδο
- 10γρ άνιθο ψιλοκομμένο
- 100γρ τυρί φέτα πολτοποιημένη
- αλάτι / πιπέρι (κατά προτίμηση)
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
2. Σβήνουμε με το άσπρο κρασί και προσθέτουμε την πολτοποιημένη φέτα και τον άνηθο.
3. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε ίσες ποσότητες σε μικρά φορμάκια και τα αφήνουμε να σφίξουν.
Για τις πατάτες μπουλανζέρ
- 50γρ κρεμμύδι ξερό
- 50γρ φρέσκο βούτυρο
- 100γρ ζωμός κρέατος
- αλάτι / πιπέρι (κατά προτίμηση)
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
2. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες τον ζωμό του κρέατος και καρυκεύουμε.
3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
