Πίτσα με ψητά τοματάκια και παρμεζάνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εύκολη 25' Λεπτά 4+μερίδες

Καραμελώνουμε τοματάκια στο φούρνο και σερβίρουμε με βασιλικό και απολαυστική παρμεζάνα. Μια πίτσα όνειρο με λίγες θερμίδες.

277 Θερμίδες

Συστατικά
200 gr. τομάτες τσαμπί
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 δόση ζύμη ολικής άλεσης
1 κ.σ. τριμμένη παρεμεζάνα
1/4 του φλιτζανιού νιφάδες παρμεζάνας
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. κάπαρη
Αλάτι & πιπέρι
7-8 φύλλα βασιλικού

Τρόπος μαγειρέματος

1 Προθέρμανε το γκριλ σου.

2 Βάλε τις ντομάτες σε ταψάκι στρωμένα με λαδόκολλα και ράντισε με 1 κ.γ. λάδι. Ψήσε στο γκριλ για 4' λεπτά περίπου να ζαρώσουν οι τομάτες και να καραμελώσουν.

3 Προθέρμανε το φουρνο τώρα στους 200oC στις αντιστάσεις

4 Άνοιξε τη ζύμη σου και πρόσθεσε τις ντομάτες και την κάπαρη. Πασπάλισε εμ την τριμμένη παρμεζάνα και ψήσε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 10' λεπτά να πάρει χρώμα η ζύμη.

5 Βάλε το βασιλικό, τις νιφάδες παρμεζάνας, το ελαιόλαδο και το λεμόνι σε ένα μπολ, ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε.

6 Κόψε την πίτσα σε κομμάτια και άπλωσε από πάνω τα υλικά αφού ψηθεί – βασιλικό, παρμεζάνα. Σέρβιρε.