Λαχταριστές βάφλες για να γλυκαθείτε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από τον chef Δημήτρη Χρονόπουλο :

Μερίδες : για 4 βάφλες 

Είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που μπορείτε να απολαύσετε όπως τραβάει η όρεξή σας: Mε μέλι και ξηρούς καρπούς, με λιωμένη σοκολάτα και γλασαρισμένα φρούτα, με πραλίνα και πασπαλισμένα τριμμένα μπισκότα, ή με κάθε λογής μαρμελάδα. Σερβίρονται ιδανικά ζεστές.

Υλικά

250γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ. γλυκού (5γρ.) μπέικιν πάουντερ
125ml γάλα πλήρες
375ml κρέμα γάλακτος 35%
100γρ. βούτυρο 82% λιωμένο
4 κρόκους αβγών
αλάτι στη μύτη του κουταλιού
55γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 λοβό βανίλιας ή 2 καψουλάκια βανιλίνη
3 ασπράδια αβγών (80γρ.)

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τη βανίλια κατά μήκος και με ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια της στον κάδο του μίξερ. Ρίχνετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια. Με το σύρμα, τα χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή χυλό.

Βήμα 2

Ρίχνετε το μίγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζετε καλά. Καθαρίζετε τον κάδο του μίξερ και στη συνέχεια χτυπάτε με το σύρμα και τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Βήμα 3

Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο χυλό ανακατεύοντας απαλά.

Βήμα 4

Λαδώνετε ελαφρά και ζεσταίνετε τη συσκευή για ψήσιμο βάφλας. Ψήνετε το μίγμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Βήμα 5

Σερβίρετε τις βάφλες ιδανικά ζεστές ή χλιαρές συνοδεύοντάς τις με παγωτό, μαρμελάδα, σιρόπι ή πραλίνα.

Πηγή: olivemagazine.gr