Συνταγή για λαχταριστά εκλεράκια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τρίτη σήμερα και μετά από ένα καλό γεύμα επιβάλλεται ...ένα γλυκάκι!

Σήμερα σας προτείνουμε λαχταριστά εκλεράκια!

Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΕΡ
250 ml νερό
175 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
140 γρ. μαλακό αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
5 αβγά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500 ml γάλα
2 αβγά
40 γρ. μαλακό αλεύρι
40 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. μαργαρίνη
200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη

Εκτέλεση
ΕΚΛΕΡ: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το νερό με το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πολτό. Τον μεταφέρουμε στο μίξερ και τον χτυπάμε δυνατά μέχρι να κρυώσει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Η υφή της ζύμης που θα έχουμε είναι σαν σφικτή κρέμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε μακρόστενα κομμάτια ζύμης. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε οριζόντια στη μέση (όχι τελείως, ίσα να μπορούμε να τα γεμίσουμε).

ΚΡΕΜΑ: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα με τα αβγά και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου ½ ώρα να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνουμε λίγη λίγη τη σαντιγί και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί, αφήνουμε να κρυώσει 1-2 λεπτά και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα εκλεράκια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Παίρνουμε το κάθε εκλεράκι και κρατώντας το από τα πλαϊνά βουτάμε το πάνω μέρος του στη λιωμένη σοκολάτα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: alatikaipiperi.gr