Ο Πέτρος Λιόντας μιλά στο PIRAEUS PRESS για τον θεατρικό Μάγκα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ο ΜΑΓΚΑΣ», η πολυαγαπημένη παράσταση για παιδιά που ζωντανεύει το έργο της Πηνελόπης Δέλτα, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα! Ο σκανταλιάρης σκύλος γίνεται η φωνή της συγγραφέως για να μιλήσει για σημαντικές έννοιες, όπως δικαιοσύνη, ελευθερία, φιλία! Συναντήσαμε στο Piraeus Press τον ηθοποιό Πέτρο Λιόντα που πολλοί γνωρίζουν από την τηλεοπτική σειρά ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ, μιας και  πρωταγωνιστεί στην παράσταση, υποδυόμενος τον γιο της οικογένειας Βασιωτάκη για να μας μιλήσει για την επιτυχία της παράστασης!

Η παράσταση μεταφέρεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ποιοι λόγοι συνέβαλαν στην επιλογή αυτή;

Ο μόνος λόγος είναι τα παιδιά. Έχουμε δημιουργήσει μία παράσταση με αγάπη και σεβασμό προς τα παιδιά και θέλουμε να τρυπώσουν στον κόσμο του Μάγκα όσα περισσότερα γίνεται.

Ποιος είναι ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα; Ποια στοιχεία τον ξεχωρίζουν;

Ο Μάγκας είναι ένα πανέξυπνο φοξ τεριέ, ένα παιχνιδιάρικο σκυλάκι, που ζει στο σπίτι μίας εύπορης οικογένειας της Αλεξάνδρειας στις αρχές του 20ού αιώνα. Η Πηνελόπη Δέλτα με μία αλληγορία έχει δώσει στον Μάγκα ανθρώπινη ομιλία και υπόσταση, για να περάσει σημαντικά μηνύματα όπως η δικαιοσύνη, η φιλία, η ελευθερία και η αγάπη. Μία μέρα το σκάει από το σπίτι του και μέσα από τις περιπέτειες που βιώνει στον έξω κόσμο,διαμορφώνει την προσωπικότητά του και ωριμάζει, δείχνοντας μας έτσι, την πορεία προς την ενηλικίωση του.

Πώς είναι να «βλέπεις τον κόσμο» με τα μάτια ενός σκύλου;

Δεν ξέρω προφανώς γιατί δεν είμαι σκύλος! Μπορώ να φανταστώ όμως , από την επαφή μου με τα σκυλιά. Πιο αθώα. Με αγάπη! Χωρίς μιζέρια αλλά και ταυτόχρονα με τεράστια ικανοποίηση από μία βόλτα, χάδια, φαγητό! Και λίγο αν τα παρατηρήσεις καταλαβαίνεις ότι δεν χρειαζόμαστε και πολλά για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Μίλησέ μας για την εμπειρία σου στο θέατρο, έχεις στραφεί περισσότερο στο θέατρο για παιδιά;

Έχω κάνει άλλες δύο φορές θέατρο για παιδιά στο παρελθόν. Δεν είναι κάτι που προτιμώ. Πρέπει να είμαι απόλυτα βέβαιος για να βρίσκομαι σε μία παράσταση που έχει να κάνει με παιδιά ότι πρόκειται για συνεισφορά και όχι κοροϊδία.

Ποιον ρόλο υποδύεστε στην παράσταση;

Τον ρόλο του Λούκα. Τον υιό της οικογένειας Βασιωτάκη που είναι λίγο γκρινιαρούλης. Λατρεύει τον Μάγκα και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να είναι μαζί του μέσα στο σπίτι.

Ποια σκηνή σας έχει συγκινήσει περισσότερο και γιατί;

Η Σκηνή που μας συγκινεί όλους νομίζω πως είναι η γνωριμία του Μάγκα με τον Αφράτο, έναν αδέσποτο σκύλο. Στην αρχή γνωρίζονται επιφυλακτικά, μετά όμως ο Μάγκας μαθαίνει από τον Αφράτο να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του έξω κόσμου και μαζί του ωριμάζει. Ανακαλύπτει ότι δεν ξέρει τίποτα από την αληθινή ζωή και γνωρίζει το μεγαλύτερο αγαθό,την ελευθερία.

Ποια αντίδραση των μικρών θεατών έχετε ξεχωρίσει;

Με συγκινεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα παιδιά τον Μάγκα όταν βρίσκεται απέναντι σε “κακούς” ανθρώπους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΉ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.