ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Παραιτήθηκα από την Ευρωβουλή για τον Πειραιά μας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αποκλειστική συνέντευξη της υποψήφιας Βουλευτίνας με το ΚΚΕ στην Α Πειραιά & Νήσων Σεμίνας Διγενή στο Piraeus Press
- Η γνωστή δημοσιογράφος που παραιτήθηκε από Ευρωβουλευτής για να διεκδικήσει μια έδρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μιλά στον Εκδότη του Piraeus Press Σαράντο Ευσταθόπουλο

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη της αγαπημένης μας Δημοσιογράφου και υποψήφιας Βουλευτίνας με το ΚΚΕ στην Α Πειραιά και Νήσων Σεμίνας Διγενή, στον Εκδότη του Piraeus Press Σαράντο Ευσταθόπουλο.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από πολλά θέματα, ξεκινώντας φυσικά από το θέμα των ημερών και τη γενναία παραίτηση της κ. Διγενή από το Ευρωκοινοβούλιο - με τα τόσα προνόμια - για τη διεκδίκηση μιας αμφίβολης θέσης στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Η ειλικρίνεια των απαντήσεων που επιβεβαιώνεται από τη στάση ζωής της είναι αφοπλιστική όπως θα διαπιστώσετε και εσείς παρακάτω.
Και όπως φαίνεται η υποψηφιότητα Διγενή είναι ικανή να στρέψει προς το ΚΚΕ ψηφοφόρους που δεν πρόσκεινται παραδοσιακά στο συγκεκριμένο πολιτικό φορέα... Απλά γιατί η Σεμίνα Διγενή είναι η Σεμίνα όλων των Ελλήνων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Έκανε μεγάλη αίσθηση η παραίτησή σας από την εκλεγμένη έδρα στην Ευρωβουλή, συγκεντρώσατε περίπου 37.000 ψήφους και ενώ δεχόσασταν κύματα συγχαρητηρίων στα social media, ανακοινώσατε ότι αποφασίσατε να δώσετε τη μάχη του σταυρού, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Α’ εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Γιατί;
Θεώρησα ότι εδώ , στα δύσκολα, θα ήμουν περισσότερο χρήσιμη. Φάνηκε σε πολλούς παράξενο το πως εγκατέλειψα τις Βρυξέλλες για τον Πειραιά, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ κρίσιμη η μάχη της 7ης Ιουλίου και χρειάζεται τη δυναμική παρουσία  όλων μας, στην πρώτη γραμμή.
Από την προσεκτική μελέτη που κάνω και την ενημέρωση μου για τα προβλήματα του Πειραιά, καταλήγω πως είναι κατεπείγουσα η κινητοποίηση για την επίλυσή τους.

Πριν πάμε σ' αυτά, θάθελα ένα σχόλιό σας γι αυτά που έγραψαν για την απόφασή σας, δύο σημαντικές προσωπικότητες . Υπενθυμίζω για τους αναγνώστες μας, τι είπαν:
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ - Συγγραφέας:
''Η Σεμίνα που εξελέγη ευρωβουλευτής του ΚΚΕ με σχεδόν 37000 ψήφους, παραιτήθηκε για να δωσει στην Α Πειραιά, τη μάχη των εθνικών εκλογων. Η Σεμίνα Διγενή τιμά τις καλύτερες παραδόσεις των αγωνιστών του ΚΚΕ. Την ανιδιοτέλεια, τη μαχητικότητα, τη συνέπεια στις αρχές. Η Σεμίνα Διγενή είναι ο μάγκας των ημερών μας"
ΕΡΗ ΡΙΤΣΟΥ - Κόρη του μεγάλου Γιάννη Ρίτσου
''ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ  Και τι δεν ακούστηκε προεκλογικά για την υποψηφιότητα της Σεμίνας Διγενή! "Η ξανθιά τηλεπερσόνα που πάει να κάνει τη μπάζα της με τον μισθό του ευρωβουλευτή" και, και , και.....
Όμως το ήθος, η ανιδιοτέλεια και η πίστη στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι κομμουνιστές, δεν κρύβεται και το απέδειξε με τις πράξεις της''
Είναι μεγάλη μου τιμή, η "ματιά" τους στην επιλογή μου. Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας μας στο ΚΚΕ. Το θέμα μου είναι να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή. Δεν έχει θέση στην Α' Πειραιά, πουθενά δεν έχει θέση. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να μείνει μακρυά από τους νέους ανθρώπους, να μην μολύνει τα παιδια. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάψουμε να φοβόμαστε και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανωθούμε, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας και να μην αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση,  η έδρα αυτή, να πέσει στα χέρια των ναζιστών. Όπως και καμμιά έδρα πουθενά, ποτέ!!!
Πολλοί, θεωρούν την συστράτευσή σας με το ΚΚΕ, ως μετατόπισή σας από την αστική κεντροαριστερά... Υπήρξατε κάποτε από τα αγαπημένα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η ιστορία μου στην πολιτική, όπως είναι γνωστό, ξεκίνησε στα 18 μου, από την ΚΝΕ. Η μετατόπιση μου προς την «αστική» κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ, κράτησε τόσο λίγο στη δεκαετία του 80, ώστε να μην  μπορεί να μου αποδώσει κανένας μηχανισμός, ποινικές ευθύνες..(Γέλια..) Πάντα, με κάθε τρόπο, ήμουν δίπλα στο ΚΚΕ και αυτό το ήξεραν καλά και ο Χαρίλαος Φλωράκης και η Αλέκα Παπαρήγα και φυσικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ας επιστρέψουμε στα προβλήματα .. Τι διαπιστωσατε;
Ο Πειραιώτικος λαός νιώθει επί δεκαετίες στο πετσί του, τις συνέπειες των απάνθρωπων σχεδιασμών του κεφαλαίου. Ένιωσε τι σημαίνει στην πράξη η "ανάπτυξη" και το πώς  οικοδομείται  πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής (που υλοποιεί και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ ), στοχεύει κατευθείαν στη διάλυση της ζωής του λαού και των παιδιών του Πειραιά. Νοιάζεται μόνο και υπολογίζει τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Οι λιμενεργάτες, oι μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, οι
αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες, ζουν και εργάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες,  αντιλαμβανόμενοι με τον πιο οδυνηρό τρόπο, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, αυγή η δήθεν «δίκαιη ή βιώσιμη  ανάπτυξη»,  είτε με το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με αυτό της ΝΔ, αφορά μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Σήμερα, -διεπίστωσα επίσης- ότι ενώ σε επιστημονικό - τεχνικό επίπεδο, έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη κινδύνων από ατυχήματα με πετρελαιοειδή και γενικότερα για την πρόληψη της εργασιακής και δημόσιας υγείας και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, δεν εφαρμόζονται από τους εργοδότες. Μοναδικό κριτήριό τους η κερδοφορία τους και αυτό συγκαλύπτεται από το αστικό κράτος, ενώ οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Απολύτως απαράδεκτα πράγματα δηλαδή!
Οι Πειραιώτες δεν έχουν και δεν χαίρονται χώρους πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης,  είτε γιατί δεν υπάρχουν, είτε γιατί  είναι εμπορευματοποιημένοι. Και κάτι απολύτως απαράδεκτο: ο τρίτος δήμος της χώρας έχει μόνο 3 βρεφικούς σταθμούς!!! Βρέφη και νήπια στοιβάζονται, ξεπερνώντας σε αριθμό, το όριο που επιτρέπει τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού σε αυτή την ηλικία, σε σταθμούς που δεν υπάρχουν ούτε κρεβατάκια για τα παιδιά.
Δίνω μόνο μια γεύση . Ο κατάλογος των προβλημάτων είναι μακρύς.
Άρα; 
Άρα, δε νομίζω ότι επιτρέπεται ο παραμικρός συμβιβασμός με την αδικία και την αθλιότητα!
Στις 7 Ιουλίου, η ψήφος των Πειραιωτών πρέπει να είναι ψήφος καταδίκης  αυτού του απάνθρωπου σχεδιασμού και ενίσχυσης του μοναδικού έντιμου συμμάχου τους, του ΚΚΕ, που "γεννήθηκε" σ' αυτήν την πόλη, πριν 101 χρόνια, που υπεράσπισε με αίμα τα δικαιώματά τους και δεν τους πρόδωσε ποτέ!