ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΛΙΤΣΗ: «Ο Πειραιάς πρέπει να μπει στην νέα εποχή πόλεων»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η Ελευθερία Κλίτση είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

- Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή της 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ελευθερία Κλίτση γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Είναι οικονομολόγος και κάτοχος Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Χρηματοοικονομικά του Πανεπιστημίου του Έσσεξ στην Αγγλία.

Έχοντας εργαστεί πολλά χρόνια, ώστε να έχει πλέον την εμπειρία να προσφέρει στην πόλη μας, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Νίκου Βλαχάκου για να συμβάλλει και εκείνη στη διαμόρφωση ενός Πειραιά Πόλη Πρότυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ: 

Γιατί κατεβαίνετε ως υποψήφια  Δημοτική Σύμβουλος;

Για τρεις κύριους λόγους και μια...μεγάλη ιδέα

Εξηγείστε μας παρακαλώ

Θέλω να βοηθήσω με τις δυνάμεις μου σε τρεις τομείς :

  • Πράσινο-Καθαριότητα
  • Στάθμευση
  • Σχολικές Υποδομές

Η μεγάλη ιδέα είναι να δω τον Πειραιά, μετά από αρκετές δεκαετίες απαξίωσης και παρακμής να αναδεικνύεται σε μια σύγχρονη και φιλική για τον πολίτη, αλλά και την επιχειρηματικότητα πόλη. Να μπει κι ο Πειραιάς στη νέα εποχή των πόλεων.

 

Πιο συγκεκριμένα;

Περπατώντας με τον Νίκο Βλαχάκο σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά ήταν εμφανής η εικόνα εγκατάλειψης των κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, πάρκα), έλλειψης καθαριότητας και ελλιπούς μέριμνας για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ).

Για παράδειγμα ο περιβάλλον χώρος του ΙΕΚ-ΕΠΑΛ Πειραιά στα Καμίνια αντί για την πλήρη εγκατάλειψη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως πολυχώρος πρασίνου-άθλησης–δραστηριοτήτων τύπου πάρκου Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.

Το γνωστό πρόβλημα στάθμευσης έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από τα έργα του Τραμ και του Μετρό. Θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα Βλαχάκου για δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση 25.000 θέσεων προς όφελος κυρίως των μόνιμων κατοίκων.

Τα σχολεία του Πειραιά έχουν αυξημένα κτιριακά προβλήματα. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα της Ιστορικής Ιωνιδείου, όπου φοιτά η κόρη μου. Το κτίριο χρήζει πλήρους ανακαίνισης για να καταστεί ασφαλές και σύγχρονο και την τελευταία πενταετία δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό.

Τι εννοείτε «νέα εποχή των πόλεων»;

Από την Αρχαιότητα οι πόλεις απετέλεσαν τον πυρήνα και τον καταλύτη  της οικονομικής, πολιτιστικής και ανθρώπινης ανάπτυξης. Ο ρόλος τους στη συνέχεια υποκαταστάθηκε από τα εθνικά κράτη.

Σήμερα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των υπερεθνικών οργανισμών, όπως η ΕΕ ο ρόλος των πόλεων αναβαθμίζεται στα πλαίσια της αποκέντρωσης και της αυτοοργάνωσης.

Πιστεύω ότι ο Πειραιάς λόγω του λιμανιού και της ναυτιλίας, αλλά και του «καταπιεσμένου» ιστορικού βιομηχανικού δυναμικού του μπορεί με μια φιλοεπιχειρηματική δημαρχιακή διοίκηση να απογειωθεί επιχειρηματικά.

Αλλά γιατί με τον Νίκο Βλαχάκο;

Είναι κατ’ αρχάς γνήσιος Πειραιώτης, όπως κι εγώ, επιτυχημένος ως επαγγελματίας και έχει κερδίσει τον σεβασμό των συμπολιτών μας με το ήθος και την εν γένει παρουσία του. Πιστεύω ότι θέλει και μπορεί να προσφέρει στις κατευθύνσεις που ανέπτυξα προηγουμένως.

Διαβάστε επίσης: 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΛΙΤΣΗ: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο