Πασχαλινά αυγά: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς για την ασφάλεια των παιδιών


Τα σοκολατένια αυγά έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες και φυσικά το κάθε παιδί τρελαίνεται με αυτά. Η αγορά τους όμως πρέπει να γίνεται κάτω από ορισμένες συνθήκες κι εσείς ως γονείς οφείλετε να είστε ιδιαιτέρως προσεχτικοί. Ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεσή τους από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων ενώ αυτό που πρέπει να προσέξετε πολύ καλά είναι το περιεχόμενό τους.

Για παράδειγμα αν αυτά περιέχουν παιχνίδια μικρών διαστάσεων μπορεί να προκληθεί πνιγμός, ή τραυματισμός σε παιδιά μικρής ηλικίας γι΄αυτό και δεν πρέπει να αφήσετε το παιδί να το ανοίξει μόνο του. Μια στιγμή αρκεί για να γίνει το κακό.  Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνετε στη  σύνθεσή του που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία του αλλά και στην ημερομηνία λήξης.

Κάτι άλλο που οφείλετε να προσέχετε είναι η κατανάλωσή τους από τα παιδιά. Συνήθως τα αυγά περιέχουν 500-600 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα αυγά που κυκλοφορούν στο εμπόριο ζυγίζουν περισσότερο. Επομένως μην αφήσετε το παιδί να φάει ένα ολόκληρο αυγό. Καλύτερα να φάει το 1/3. Αν βρείτε πασχαλινά αυγά με μαύρη σοκολάτα προτιμήστε τα.