«Ο ύπνος ήταν το πιο κοντινό που μπορούσα να βρω στο θάνατο» – Σοκάρει η εξομολόγηση γυναίκας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν η εφημερίδα The Indianapolis Star φιλοξένησε τις δηλώσεις δύο αθλητριών, οι οποίες αποκάλυψαν πώς ο Λάρι Νάσσαρ, αθλίατρος της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, τις παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων. Αυτό αποτέλεσε την αρχή μιας τεράστιας σειράς καταγγελιών, προκαλώντας το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που γνώρισε ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο ο αθλητισμός.

Από τότε πάνω από 256 (!) γυναίκες – συμπεριλαμβανομένου και πασίγνωστων αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, όπως η Σιμόν Μπάιλς, η Μακέιλα Μαρόνεϊ, η Άλι Ράισμαν και η Γκάμπι Ντάγκλας – κατηγόρησαν τον Νάσσαρ για σεξουαλική παρενόχληση. Εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του έδινε η θέση του, για περισσότερα από 20 χρόνια, ικανοποιούσε τις σεξουαλικές ορέξεις του, πραγματοποιώντας δήθεν «εξελιγμένες» θεραπευτικές μεθόδους στα ανυποψίαστα κορίτσια.

Ο Νάσσαρ καταδικάστηκε σε 200 plus χρόνια κάθειρξης για την κακοποίηση περισσότερων από 200 κοριτσιών, ενώ το σκάνδαλο μέχρι και σήμερα αποτελεί θέμα συζήτησης και έρευνας  στις ΗΠΑ.

Η Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς, ένα από τα εκατοντάδες κορίτσια που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας, μίλησε ανοιχτά για το τραύμα που της προκάλεσε όλο αυτό, ενώ εξήγησε τι έκανε για να διαχειριστεί όσα της συνέβησαν. Και τα όσα αποκαλύπτει, σοκάρουν.

Στις καταγγελίες των κοριτσιών αποκαλύφθηκε ότι η αθλητική κατασκήνωση του Τέξας, αποτέλεσε το μέρος που ξεκίνησε ο εφιάλτης των κοριτσιών.

«Στο ράντσο, προφανώς συνέβησαν πράγματα», αποκάλυψε στο Facebook live της η Μπάιλς. «Λεγόταν ο “πέμπτος σταθμός” μας. Ξεκινούσες με μονόζυγο, άλματα, δοκό, ασκήσεις εδάφους και η θεραπεία ήταν ο τελευταίος σταθμός, ώστε να φροντίσει κάποιος το σώμα σου», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά τα χρόνια, κανείς δε μας είχε πει τι ήταν η σεξουαλική κακοποίηση. Οπότε δεν αισθανόμασταν ότι περνούσαμε ό, τι περνούσαν τα θύματα» παραδέχεται με ειλικρίνεια.

Η Μπάιλς δυσκολεύτηκε να παραδεχτεί ότι ήταν θύμα κακοποίησης.

«Πολλές από εμάς δεν πηγαίναμε σχολείο, κάναμε μαθήματα στο σπίτι. Οπότε δεν είναι ότι είχαμε πολύ κόσμο για να το συζητήσουμε. Θυμάμαι να ρωτάω μία φίλη, “Λοιπόν, έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση;” και ένιωσα πολύ δραματική στην αρχή, και είπε “Όχι φυσικά”. Της είπα “Είσαι σίγουρη; Δε νομίζω”. Γιατί νιώθω πως στα περιστατικά αυτά, ήμουν μία από τις πιο τυχερές γιατί δεν ήταν τόσο άσχημα, όσο σε άλλα κορίτσια που ήξερα».

Όταν πια αποδέχθηκε πως ο Νάσσαρ την είχε παρενοχλήσει, ξεκίνησε για εκείνη μία άλλη μεγάλη μάχη – εκείνη με την κατάθλιψη. Και στο σημείο αυτό η εξομολόγησή της σοκάρει.

«Δεν ήθελα να βγαίνω από ο δωμάτιό μου και δεν ήθελα να πηγαίνω πουθενά. Κλείστηκα από όλους. Δεν ξέρω, ήταν δύσκολο για εμένα.

«Θυμάμαι να μιλάω στο τηλέφωνο με τον μάνατζέρ μου, και να λέω στη μαμά και στον μάνατζέρ μου πως κοιμόμουν όλη την ημέρα. Επειδή ο ύπνος ήταν καλύτερος από το να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου. Ήταν ο τρόπος μου να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Ο ύπνος ήταν το πιο κοντινό που μπορούσα να βρω στο θάνατο εκείνη την εποχή, οπότε κοιμόμουν διαρκώς», παραδέχεται.

Πηγή: infowoman