«Στην τοξική μου φίλη: Όταν με χάσεις και ψάχνεις για μια φίλη, μείνε με τον εαυτό σου!»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τοξικές σχέσεις, τοξικές φιλίες. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει και διαβάσει σχετικά; Μπορεί και να έχουμε βιώσει μια τέτοια τοξική σχέση με σύντροφό μας ή με την κολλητή μας. Σε αυτό το γράμμα, η φίλη μιλά για την τοξική κολλητή της, η οποία την έχει φέρει στα όριά της και παρόλο που κάνει τα πάντα, γεμίζοντάς την με ενοχές για να μη φύγει μακριά της, εκείνη είναι έτοιμη να φύγει από αυτή την τοξική φιλία.

«Ήσουν η καλύτερή μου φίλη. Το δεξί μου χέρι. Ο άνθρωπός μου. Το άλλο μου μισό. Ο άνθρωπος που μεγαλώσαμε μαζί. Αυτή που ήσουν δίπλα μου όταν ένιωθα τον κόσμο μου να καταρρέει. Ναι, ήσουν όλα αυτά τα σημαντικά, τα βαρυσήμαντα, τα βαρύγδουπα, αλλά για εμένα άκρως αληθινά.

ΉΣΟΥΝ! Γιατί τώρα, είσαι ακόμα ένα κεφάλαιο στη ζωή μου που ετοιμάζομαι να το κλείσω… οριστικά! Δόξα τω Θεώ, είμαι πια σε θέση να μπορώ να το πω. Έχω τη δύναμη να κλείσω την πόρτα πίσω μου και να φύγω από εσένα και την τοξικότητά σου!

Μπορεί να ακούγεται δακρύβρεχτο, αλλά είναι μια μεγάλη αλήθεια: ήμουν ένα έρμαιο στα χέρια σου και στη φιλία που πίστευα ότι δε μπορούσα χωρίς αυτήν. Αλλά στην πραγματικότητα, εσύ ήσουν εκείνη που έπαιρνε δύναμη από εμένα. Ρουφούσες τη δική μου ζωή για να ζήσεις εσύ. Εις βάρος μου.

Όμως φταίω εγώ. Ήμουν αυτός ο αδύναμος τύπος που σου επέτρεπα να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά κι εγώ να ακολουθώ. Έβλεπα σε εσένα μόνο την καλή σου πλευρά και ας μου έλεγαν όλοι –και η οικογένειά μου – πως έχεις και μια κακή, σκοτεινή πλευρά. Δεν την έβλεπα. Σε δικαιολογούσα. Ακόμα και όταν προσπάθησες και πέτυχες να με ελέγχεις.

Με έκρινες στα πάντα. Στο ντύσιμό μου, στη συμπεριφορά μου, στη δουλειά μου, στις παρέες μου. Κατέκρινες τους συντρόφους μου. Τρελαινόσουν αν γνώριζα μια άλλη φίλη. Δεν ήθελες να έχω άλλες φίλες. Ήθελες να με ελέγχεις. Να με κάνεις ο, τι ήθελες.

Είπαμε, έπαιρνε δύναμη από εμένα. Μικρό ανθρωπάκι στην ψυχή εσύ, γινόσουν γίγαντας εξαιτίας της δικής μου αδυναμίας. Έτσι, ήσουν από μικρή. Εγωίστρια. Ήθελες μια «φίλη» που θα ικανοποίει το εγώ σου, που θα σε υπηρετεί.

Προσπάθησα να σε αλλάξω, να σου πω ότι αυτή η συμπεριφορά σου με πνίγει. Αλλά είχες τον τρόπο να με γεμίζεις ενοχές. Μου είχες περάσει υποσυνείδητα ότι είμαι ανίκανη κι ανήμπορη χωρίς εσένα. έβγαζες τους πάντες σκάρτους. Και σε πίστευα και μαζευόμουνα γεμάτη ενοχές στο καβούκι μου.

Πόσο τυφλή ήμουν. Πώς δεν μπόρεσα να δω τόσο καιρό πως η κολλητή μου, η αδελφή μου είναι τόσο τοξική; Αλλά μέχρι εδώ.

Αντίο τοξική μου φίλη,

Αντίο στην πιο τοξική σχέση που είχα ποτέ και ας ήταν φιλική

Αντίο στις αναμνήσεις μας που πίστευα πως ήταν μόνο καλές

Επιτέλους βλέπω

Επιτέλους, έχω τη δύναμη να κλείσω την πόρτα και να αφήσω πίσω κάθε τοξικότητα που δηλητηρίαζε την ψυχή και το μυαλό μου,

Αντίο

Καλή τύχη στην υπόλοιπη ζωή σου

Και αν ποτέ θελήσεις μια φίλη στη ζωή σου, πάρε τον εαυτό σου. Μόνο αυτός σου αξίζει!».

Πηγή: infowoman