Ανεπιθύμητη τριχοφυία: Πώς να την εξαφανίσετε μόνες σας!


Ανεπιθύμητη τριχοφυία: Πώς να την εξαφανίσετε με παπάγια και κουρκούμη

Σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να έχει τριχοφυία σε σημεία του σώματος που δεν “προβλέπεται” και έχουν αντιαισθητικό αποτέλεσμα, όπως το πρόσωπό της.
Μπορεί να υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά για την μείωση των τριχών στο πρόσωπο (φαβορίτες, άνω χείλος, πηγούνι) αλλά μόλις δοκιμάσετε μερικές από τις ακόλουθες φυσικές λύσεις, ίσως να μην ξοδέψετε ποτέ ξανά χρήματα σε τέτοια χημικά προϊόντα και σίγουρα θα ξεχάσετε το ενδεχόμενο αφαίρεσης με λέιζερ, ηλεκτρόλυση, μόνιμη αποτρίχωση κλπ.
Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και να έχετε ταυτόχρονα εξαιρετικό αποτέλεσμα με τη χρήση παπάγιας και κουρκούμης. Δείτε πώς:
Η παπαϊνη είναι ένα από τα ενεργά ένζυμα στην παπάγια. Είναι σε θέση να διασπά τον θύλακα της τρίχας και να εμποδίζει την ανάπτυξη τριχών. Η παπάγια είναι επίσης το πλέον κατάλληλο συστατικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.
Η κουρκούμη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Ινδία για πιο υγιές και καθαρό λαμπερό δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή, μαζί με τις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις της ιδιότητες, η κουρκούμη έχει επίσης την ιδιότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη των μαλλιών.
Μέθοδος 1
Υλικά: 1-2 κουταλάκια από πολτό ωμής παπάγιας, 1/2 κουταλάκι κουρκούμη σε σκόνη
Τι να κάνετε:
-Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργήσετε μια πάστα
-Κάντε με αυτήν μασάζ στα σημεία που θέλετε στο πρόσωπο σας για περίπου 15 λεπτά.
-Ξεπλύνετε με νερό.
-Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Μέθοδος 2
Υλικά: 1-2 κουταλάκια κουρκούμης σε σκόνη, γάλα
Τι να κάνετε
-Βάλτε όση ποσότητα γάλακτος χρειάζεται για να φτιάξετε μια πάστα με την κουρκούμη.
-Απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας, εκεί που έχετε ανεπιθύμητη τριχοφυία.
-Αφήστε την πάστα να δράσει για 15-20 λεπτά
-Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Αυτή η μέθοδος ενδείκνυται για σημεία που έχετε πολύ λίγες τρίχες. Αν έχετε πιο πυκνές τρίχες, τότε η κουρκούμη πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα υλικά, όπως ριζάλευρο ή αλεσμένη βρώμη σε σκόνη.

Πηγή: rapidhomeremedies.com