3 ενδείξεις πως τα μαλλιά σου θέλουν κόψιμο!


Το σκέφτηκες απο εδώ, το σκέφτηκες απο εκεί και το αποφάσισες: τα μαλλιά σου δεν είναι όσο λαμπερά θα ήθελες. Το μυστικό είναι φυσικά πως απλά μπορεί να θέλουν κόψιμο. Παρακάτω θα βρεις ποιες είναι εκείνες οι ενδείξεις που μαρτυρούν πως θα ήταν καλό να κλείσεις ένα ραντεβού με το κομμωτήριο.

Ταλαιπωρημένα, κατεστραμμένα μαλλιά: δεν είναι καιρός που βλέπεις τα μαλλιά σου να έχουν χάσει τη ζωντάνια τους και να δείχνουν άτονα και θαμπά; Η ξηρότητα στα μαλλιά τα κάνει να δείχνουν θαμπά και ειδικά αν βλέπεις πως δυσκολεύεσαι να τα χτενίσεις καλά και δημιουργούνται μικροί κόμποι, είναι η ώρα να κλείσεις σήμερα κιόλας ραντεβού για το κομμωτήριο. Αν βάφεις τα μαλλιά σου, τότε είναι λογικό να «ταλαιπωρείται» η τρίχα σου σε ένα βαθμό αλλά και αν κάνεις συχνά πιστολάκι δεν αποκλείεται να δεις την τρίχα σου να είναι πιο ξηρή. Για να δείχνουν υγιή τα μαλλιά σου δεν έχεις παρά να τα «ακούσεις» και να τα κόψεις λιγάκι ώστε να δυναμώσουν!

Ψαλίδα: σίγουρα δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή που εξαφανίζει την ψαλίδα. Το μόνο που κάνεις όσο καθυστερείς το κόψιμο αν έχεις «γεμίσει» ψαλίδα είναι απλά να καθυστερείς το αναπόφευκτο. Ρίξε μια ματιά στα μαλλιά σου και εντόπισε την ψαλίδα για αρχή. Αν βλέπεις τα μαλλιά σου στις άκρες να έχουν γεμίσει τότε κλείσε αμέσως ραντεβού για να τις κόψεις. Δεν είναι ανάγκη να θυσιάσεις το μήκος σου ούτε να τα κόψεις κοντά. Ένα με δυο δάχτυλα αρκούν για να δείχνουν πάλι τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά.

Σαν φτερά: αν βλέπεις πως τα μαλλιά σου έχουν καταλήξει να δείχνουν σαν φτερά τότε μάλλον ήρθε η ώρα να τα κόψεις λιγάκι. Αναρωτιέσαι πώς θα το καταλάβεις αν ισχύει; Αρκεί να πιάσεις τα μαλλιά σου από ψηλά στις ρίζες σου και καθώς κατεβάζεις τα χέρια σου προς τα κάτω στις άκρες να δεις αν υπάρχει κάποια αλλαγή ως προς το πάχος της τρίχας σου. Αν δεις πως στις άκρες σου τα μαλλιά δείχνουν σαν φτερά τότε ήρθε η ώρα να τα κόψεις!

Πηγή: womenonly