ΚΟΤΙΝΟΣ 2017: Μεγάλος Διαγωνισμός ποιότητας τυποποιημένου ελαιόλαδου – ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ PP

Χορηγός Επικοινωνίας Piraeuspress.gr

 

Η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ» και η Οργανωτική Επιτροπή για τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “IOOCKOTINOS 2017”, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή του εν λόγω Διαγωνισμού.

Υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε ότι:

–      Ο Διαγωνισμός διεξάγεται σεσυνεργασία και με την υποστήριξη θεσμικών φορέων του ελαιοκομικού τομέα.

–      Η προθεσμία για την συμμετοχή στον διαγωνισμό λήγει στις 24/2/2017.

–      Στόχος της ΦΙΛΑΙΟΣ είναι η ανάδειξη, η προβολή και η διάδοση μέσω του Διαγωνισμού της υψηλής ποιότητας του ελαιολάδου και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

–      Η διεξαγωγή του Διαγωνισμού τελεί υπό την αιγίδα τετραμελούς Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από τις κες. Έφη Χριστοπούλου & Μαρία Λαζαράκη και τους κκ. Βασίλη Καμβύση και Παναγιώτη Καραντώνη, διεθνώς καταξιωμένους επιστημονικά και επαγγελματικά ειδικούς στα θέματα του ελαιολάδου.

–      Ο Διαγωνισμός διεξάγεται σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (ΔΣΕ), για τον αναμφίβολα πλέον καταξιωμένο διεθνώς Διαγωνισμό Ποιότητας για τα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα ‘‘MarioSolinas’’.

Η απονομή των βραβείων στους νικητές του Διαγωνισμού θα γίνει στα πλαίσια Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί κατά της διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO GREECE 2017 (18-20/3/2017 Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO – Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος).   

 

Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν:

α) Επιχειρήσεις τυποποίησης/εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής

β) Συνεταιριστικές Οργανώσεις, και

γ) Παραγωγοί ή Ομάδες Παραγωγών,

που διαθέτουν στην αγορά επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό είναι:

  1. Η διάθεση στην αγορά επώνυμου τυποποιημένου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε συσκευασίες μέχρι 5 λίτρα.
  2. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό με δύο (2) το μέγιστο εμπορικές ονομασίες (brand names)  τυποποιημένων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, τα οποία έχουν παραχθεί κατά την ελαιοκομική περίοδο 2016/17 και συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις που προβλέπονται για αυτή την κατηγορία από τον Κανονισμό (ΕΚ) 2568/91, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  3. Η κατοχή για κάθε εμπορική ονομασία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου συμμετοχής στο Διαγωνισμό, ομοιογενούς παρτίδας  τουλάχιστον 1.000 κιλών προϊόντος, η οποία και θα πρέπει να διατηρείται μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού.
  4. Η αναγραφή στην επισήμανση των δειγμάτων συμμετοχής στο Διαγωνισμό, στην περίπτωση εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων ελληνικής καταγωγής που τυποποιούνται σε μονάδα εγκατεστημένη στην ελληνική επικράτεια, η ένδειξη ‘‘ελληνικό προϊόν’’ και ο κωδικός αναγνώρισης (EL 40 XXX) της τυποποιητικής μονάδος. Ανάλογη κατά περίπτωση υποχρέωση προβλέπεται για  τα δείγματα που θα προσκομίσουν αλλοδαποί συμμετέχοντες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό θα πρέπει να προσκομίσουν στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ, Ξενοφώντος 15Α/ 4ος όροφος, 105 57 Αθήνα, τηλ. 2103238856, e-mailinfo@filaios.org, έως τις 24/2/2017, τα παρακάτω:

 

  1. Αίτηση Συμμετοχής,
  2. Για κάθε εμπορική ονομασία συμμετοχής στο Διαγωνισμό τέσσερεις (4) φιάλες σφραγισμένου, επώνυμου τυποποιημένου προϊόντος σε συσκευασίες των 500 ή 750 ml ή 1 λίτρου.
  3. Για κάθε εμπορική ονομασία συμμετοχής στο Διαγωνισμό, Πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης από διαπιστευμένο, σύμφωνα με το Σύστημα ISO 17025, Εργαστήριο, για την περιεκτικότητα του προϊόντος σε Ελεύθερα Λιπαρά Οξέα, Αριθμό Υπεροξειδίων και τις ειδικές απορροφήσεις (K232 nm, K270 nm, & ΔK).
  4. Προαιρετικά, εφόσον το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, Έντυπο Τεχνικών Πληροφοριών πλήρως και ορθά συμπληρωμένο για κάθε εμπορική ονομασία συμμετοχής στο Διαγωνισμό.
  5. Αντίγραφο του παραστατικού πληρωμής του κόστους συμμετοχής στο Διαγωνισμό, που ανέρχεται σε 186,00 ευρώ (150,00€ +36,00€ ΦΠΑ) ανά δείγμα-κωδικό.

Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31/01/2017 παρέχεται έκπτωση 10% και το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται σε 167,40 ευρώ (135,00€ + 32,40€ ΦΠΑ). 

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ στο τηλ. 2103238856, στο mailinfo@filaios.org  και κατεβάστε τον πλήρη Κανονισμό του Διαγωνισμού από το www.filaios.org.